Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu semizotu salatası

Semizotunun yapraklarını yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domates ve piyazlık doğranmış soğan ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Diğer taraftan tavuğu haşlayıp irice didikleyin. Tereyağını bir tavada eritip tavuğu ekleyin. Üzerine karabiber, kimyon, pul biber ve tuz ilave edip soteleyin. Daha sonra semizotunu üzerine ilave edin. Küçük bir kapta limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp semizotunun üzerine gezdirin.

MALZEMELER
1 demet semizotunun yaprağı
10 adet kiraz domates
2 adet orta boy soğan
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Kaşarlı soğan çorbası
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, eritilmiş yağda beş dakika devamlı karıştırarak kavurun. Üzerine unu ekleyip unun rengi dönene dek kavurmaya devam edin. Ardından suyu katıp 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı ısıya dayanıklı çorba kaselerine doldurun. Üzerlerine kızarmış ekmekleri yerleştirin. Ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyinceye dek bekletin.

MALZEMELER
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
4 dilim kızarmış ekmek
50 gr. kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Elmalı turta
Yumurtaları toz şeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla iyice çırpın. Rendelenmiş elmaları da karışıma katıp hızlıca karıştırın. Yağlanmış minik fırın kaplarına karışımı paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın.
Elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
4 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
1/2 limonun suyu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 adet elma
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA