YAZARA MAİL GÖNDER Şiş köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, ıslatıp suyu sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon, tereyağı ve ince kıyılmış maydanozu yoğurun. İnce uzun köfteler yapıp şişlere geçirerek ızgarada kızartın. Ketçap ve mayonezi karıştırarak elde ettiğiniz sosla servis yapın.

MALZEMELER

400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dilim ekmek içi
1/2 maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon

?SEBZELİ TART
Tereyağını, ve yoğurdu karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun. Tart kalıbına yerleştirip üzerini birkaç yerinden delin. Ispanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın ve doğrayın. Kabakları rendeleyip ıspanakla karıştırın, sıkarak fazla suyunu alın. Yumurta, rendelenmiş peynir, süt ve karabiber ekleyip karıştırın, hamurun üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı yoğurt
200 gr. tereyağı
1 adet yumurta
20 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Tuz

?İÇİ İÇİN:
2 adet kabak
1/2 kg. ıspanak yaprağı
1 çay fincanı süt
1 adet yumurta
1.5 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peyniri

?HAVUÇLU EKMEK TATLISI
Süt, şeker ve kurtulup çekilmiş ekmeği, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin, ıslatılmış bir kalıba dökerek soğumaya bırakın. Havuçları rendeleyin, üzerine şekeri serpip bir taşım kaynatın. İçine suyla açılmış nişastayı döküp karıştırarak kaynatın ve soğumuş tatlının üzerine dökün.

MALZEMELER
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek
1 litre süt
1 paket vanilya

?ÜZERİ İÇİN:
2 adet havuç
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.