YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli bonfile

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bonfileyi şerit halinde kesin. Halka şeklinde doğranmış soğanla birlikte tereyağında kızartın. Halka şeklinde doğranmış kabakları, irice doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ilave edin, beş-altı dakika daha karıştırarak kavurun.
Piştikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

MALZEMELER
200 gr. bonfile
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet kabak
2 adet domates
2 çorba kaşığı maydanoz
Tuz, karabiber, kekik

Mantarlı biber dolması
Biberlerin tohumlarını çıkarıp yıkayın.
Rendelenmiş soğan, temizlenip doğranmış mantar, kıyma ve baharatları yoğurun.
Harcı biberlerin içine doldurun. Tencereye dizin, üzerine sıcak suyu ilave edip pişirin.
İndirmeye yakın limon suyuyla karıştırılmış dövülmüş sarımsağı ilave edin.

MALZEMELER
4 adet dolmalık biber
100 gr. kıyma
8 adet mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, yenibahar, nane

Meyveli sütlaç
Elmaları soyup rendeleyin.
Tencereye yıkanmış pirinç, elma ve suyu koyup bir müddet pişirin.
Doğranmış kayısı ve üzümü ilave edip pirinçler iyice pişinceye kadar kaynatın.
Suyla açılmış nişasta, şeker ve portakal suyunu ekleyin, bir taşım kaynatıp kaselere boşaltın. Üzerine tarçın serperek servis yapın.

MALZEMELER
3 adet elma
6 adet kayısı
1 çay bardağı üzümü
2 su bardağı şeker
2 adet portakalın suyu
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı nişasta
10 bardak su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.