Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı tavuk sarma

Patlıcanları uzun dilimler halinde kesip ızgarada ya da yağda pişirin. Tavuk etlerini iri parçalar halinde doğrayın, baharat ve zeytinyağıyla harmanlayın. Her patlıcanın içine tavuk parçası, doğranmış sivri biber ve kaşar peyniri koyun. Üzerine ikiye bölünmüş domates koyup kürdanla tutturun. Tepsiye dizin, üzerine bir su bardağı su ekleyip 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

400 gr. tavuk eti
2 adet kemer patlıcan
2 çorba kaşığı domates salçası
10 adet çeri domates
3 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
50 gr. kaşar peyniri rendesi
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

?YULAFLI ÇİKOLATALI KURABİYE
Süt, tereyağı, toz şeker ve kakaoyu pişirin. Ocaktan alıp ılıtın ve yulaf unu ile fındık ekleyin. Hamurdan kaşıkla parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. Isıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1/2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı yulaf unu
3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
80 gr. beyaz çikolata

?FASULYELİ CACIK
Salatalıkları kabuklarıyla yıkayıp küçük küçük doğrayın. Üzerine kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Bir kapta süzme yoğurdu ve yoğurdu karıştırıp üzerine biraz su ilave edin ve salatalıkların üzerine döküp karıştırın. Servis yaparken üzerine haşlanıp doğranmış taze fasulyeyi koyup zeytinyağı gezdirin.

MALZEMELER

2 adet salatalık
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
10 adet taze fasulye
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA