Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtaları birbirine yedirin. Üzerine kuru malzemeleri ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurun. Son olarak çekirdekleri de ekleyip yuvarlak şekiller yapın. Üzerine su ya da yoğurt suyu sürün. Üzerine yulaf ve çekirdek serpiştirin. 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı ayıklanmış
Çekirdek
1 su bardağı un
1 su bardağı yulaf
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2 dereotu
1/2çay bardağı sıvı yağ

?PİRİNÇLİ PAZI ÇORBASI
Pirinci, üzerine suyu ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazıyı ilave edin. Pazı yumuşayınca salçayı ekleyin ve bir-iki dakika kavurun. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca üzerine pazıyı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Sütü ekleyip 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

1/2 demet pazı
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı süt
Tuz

?PATLICAN TARATORU
Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyun. Biberleri blender'dan geçirin. Patlıcanları çatalla ezip biberle karıştırın. Üzerine ezilmiş peynir, yoğurt, ceviz, tahin, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek harmanlayın.

MALZEMELER

1 kg. bostan patlıcanı
1/2 kg. dolmalık biber
1 adet limonun suyu
200 gr. beyaz peynir
1/2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı tahin
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER