Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli bulgur salatası

Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine bir-iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve bir kapakla kapatıp suyunu çekmesini bekleyin. Sırasıyla ceviz içi, maydanoz, nane ile kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesi ekleyin. Limon suyu, yağ ve tuzu da katıp karıştırın. Salatalıkları boylamasına ikiye bölün ve içlerini oyun. Hazırladığınız harcı salatalıklara doldurup servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
1 adet domates
5 adet salatalık
1 çorba kaşığı kıyılmış nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1/2 demet kıyılmış maydanoz
Tuz

Sebzeli balık
Balığı, irice doğranmış soğanı, patatesi ve havucu, defne yaprağını, üzerini geçecek kadar suyla 15 dakika pişirin ve suyunu süzün. Unu tereyağında kavurun. Üzerine haşlama suyunu döküp bir taşım kaynatın. Servis tabağına aldığınız balık ve sebzelerin üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER
1 adet levrek fileto
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un

Havuçlu ekmek tatlısı
Süt, şeker ve kurutulup çekilmiş ekmeği, karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi ıslatılmış bir kalıba dökerek soğumaya bırakın. Havuçları rendeleyin, üzerine şekeri serpip bir taşım kaynatın. İçine suyla açılmış nişastayı döküp karıştırarak kaynatın ve soğumuş tatlının üzerine dökün.

MALZEMELER
10 çorba kaşığı toz şeker
10 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 adet havuç
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA