Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuzu külbastı

Külbastıları tuzlayıp ızgarada önlü arkalı kızartın. Pişerken kurumalarını önlemek için üzerlerine fırçayla eritilmiş tereyağı sürün.
Damla sakızını derin dondurucuda beş dakika bekletin ve havanda dövün. Eti yayvan bir tencereye alın. Üzerine et suyu, sarımsak, sirke, dövülmüş damla sakızı, karanfil, kimyon, tarçın, tuz ve karabiber ilave edin. Kısık ateşte et iyice yumuşayana dek pişirin. (6 kişilik)

MALZEMELER
1 kg. kuzu külbastı
4 çorba kaşığı tereyağı
3-4 parça damla sakızı
1 su bardağı et suyu
8 diş kıyılmış sarımsak
3 kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı toz karanfil
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
Tuz, karabiber

Şehriyeli kırmızı biber salatası
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun, iri küp şeklinde doğrayın. Mantarları limon suyu eklenmiş suda haşlayıp doğrayın. Haşlanmış tavuk etini didikleyin. Bir tencereye beş su bardağı su ve bir tutam tuz koyup kaynatın. Üzerine şehriyeyi ilave edip pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız malzemeleri ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp üzerine gezdirin. (6 kişilik)

MALZEMELER
3 adet kırmızı biber
1 su bardağı arpa şehriye
2 adet haşlanmış tavuk budu
8 adet mantar
5 dal taze soğan
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı mısır
10 dal maydanoz Sosu için:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz, karabiber

Mısır unlu kurabiye
Un, mısır unu, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştın. Üzerine pudra şekerini ekleyip harmanlayın. Üzerine sıvı yağı ilave ederek yoğurun.
Hamurdan parçalar kopartıp dilediğiniz şekilde kurabiyeler yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 190 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin. (6 kişilik)

MALZEMELER
1 çay bardağı mısır unu
1 yumurta
4 çorba kaşığı dövülmüş fıstık
1 çay bardağı pudra şekeri
1 palet kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA