Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Badem ezmeli milföy

4 KİŞİLİK
Oda sıcaklığındaki milföylerden küçük bir kurabiye kalıbı ile parçalar kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Gıda boyalarını yumurta akıyla sulandırıp milföylerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Toz bademi pudra şekeri ve sütle karıştırıp macun kıvamına getirin. Milföylerin yarısını ters olarak servis tabağına alın. Üzerlerine bademli karışımdan koyun. Kalan milföyleri üzerine kapatıp servis yapın.

MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
3-4 farklı renkte gıda boyası
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı toz badem
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çay bardağı süt

4 KİŞİLİK
Güveçte bamya

Bamyayı limonlu suda 10 dakika haşlayın. Eti güvecin dibine yayın. Doğranmış soğan ve biberleri etin üzerine koyun. Bamyayı da ekleyin. Halka doğranmış domatesi üzerine dizin. Üzerine tereyağını koyun. Dört su bardağı suyu tuz, limon suyu ve salçayla karıştırıp güvece dökün. Kapağını kapatıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
200 gr. kuru bamya
2 adet limon
400 gr. kuşbaşı et
2 adet soğan
4 adet biber
1 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz

6 KİŞİLİK
Kısır
Bulgurun üzerine sıcak suyu ekleyip şişmesini bekleyin. Soğanı ince kıyıp tuzla ovun, üzerine doğranmış maydanozu, salçayı, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Üzerine bulguru ekleyip harmanlayın. Yağı, nar ekşisi ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.

MALZEMELER
1.5 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pul biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA