Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Marmelatlı krep

Un ve sütü derin bir kapta iyice çırpın.
Sırasıyla limon kabuğu rendesini, vanilyayı, yumurtaları, tuzu, şekeri ve pudra şekerini ekleyerek özleşene dek çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavada yağı eritin ve bir kepçe krep hamurundan dökün, arkalı önlü pişirin. Krepler sıcakken her birinin içine bir çorba kaşığı arzu ettiğiniz marmeladı koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. (4 kişilik)

Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet limon kabuğunun rendesi
1/2 paket vanilya
2-3 adet yumurta
1 tutam tuz
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tereyağı

Pazılı levrek
Kıyılmış soğanı ve doğranmış mantarı kavurun, kıyılmış pazıyı ekleyin. Pazı yumuşayınca tuz, karabiber, soya sosu ve kremayı ilave edin. Bir dakika pişirip ocaktan alın. Levrek filetolarını düz bir zemine yerleştirin. İçlerine pazılı harç koyup sarın ve kürdanla tutturun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında pişirin. (2 kişilik)

Malzemeler
2 adet levrek fileto
1 demet pazı
1 adet soğan
4 adet mantar
1 çay kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Haşhaşlı baget
Yumurta, yoğurt, şeker, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Üzerine bir çay bardağı ılık suda beklettiğiniz yaş mayayı dökün. Mahlep ve un ekleyerek yoğurun, 20 dakika dinlendirin. Hamurdan uzun, ince ekmek yapıp tepsiye dizin. Üzerine bolca haşhaş serpip 200 derecedeki fırında pişirin. (8 kişilik)

Malzemeler
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
20 gr. yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı mahlep
3 su bardağı un
Haşhaş

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA