YAZARA MAİL GÖNDER Kremalı et sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

4 KİŞİLİK
Eti, bir kaşık tereyağında karıştırarak kavurun.
Eti tavadan alın, kalan yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük doğranmış mantarları kavurun.
Unu ilave edin, tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırın.
İçine etleri, kremayı, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırarak bir taşım kaynatın.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. bonfile
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber

8 KİŞİLİK
Susamlı kraker
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke, yumurtanın akı ve suyu karıştırın, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurup 30 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp çubuklar yapın. Önce yumurta sarısına, sonra susama bulayın. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
1 çay bardağı susam
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su

6 KİŞİLİK
Kayısılı pilav
Kayısıları sıcak suda yarım saat bekletin. Yağları tencereye koyun.
Pirinci, dört dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve limon suyu koyarak 10 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Pilavı ocaktan alıp doğranmış kayısıları ekleyin.
Kırmızı biberleri minik küpler halinde doğrayın. Pilavı servis tabağına alıp biberleri ekleyin.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
10 adet kayısı
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1/2 limonun suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.