YAZARA MAİL GÖNDER Kremalı büskivi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Un ve pudra şekerini karıştırın. Tereyağı, yumurta akı ve vanilyayı ekleyerek yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısına kakao ekleyip yoğurun. Hamurları 15 dakika dinlendirin, yarım santim kalınlığında açıp bardak ağzı ile kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Krema şantiyi sütle çırpın, kakao ekleyip karıştırın ve kakaolu bisküvilerin üstüne sıkın. Sade bisküvileri üstüne kapatın. Üstüne tekrar krem şanti sıkın. (6 kişilik)

MALZEMELER
1.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Krema için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao

Tavuk güveci
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp yağda kavurun. Kimyon, kırmızıbiber, un ve sütü ekleyin. Kaşar peynirinin yarısını koyup pişirin. Ocaktan alıp küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerine artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. (8 kişilik)

MALZEMELER
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Pekmez tatlısı
Unu tereyağında hafifçe sararana kadar kavurun. Ceviz ve pekmezi aynı anda katıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak macun kıvamına getirin.
Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın. (4 kişilik)

MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
350 gr. pekmez
2 su bardağı ceviz içi


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.