YAZARA MAİL GÖNDER Kuru baklalı sarma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

6 KİŞİLİK
Baklayı 12 saat süreyle ıslatıp süzün. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulgur, kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Asma yapraklarını haşlayıp soğuk sudan geçirin. Her yaprağın içine hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine kaburga kemiklerini yerleştirin. Üzerine sarmaları koyup bir tabak kapatın. İki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin.

MALZEMELER
200 gr. kuru bakla
1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 kg. yağlı kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
300 gr. asma yaprağı
Kaburga kemiği
Tuz, karabiber

4 KİŞİLİK
Böğürtlenli portakal peltesi
Portakalların suyunu sıkıp şeker ve tarçınla bir taşım kaynatın. Nişastayı biraz suyla açıp tencereye ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğuyunca içine vanilya, tarçın ve böğürtlenlerin bir kısmını koyun ve kaplara bölüştürün.
Kalan böğürtlenlerle ve portakal dilimleriyle süsleyin.

MALZEMELER
5 adet portakal
1 su bardağı donmuş böğürtlen
4 çorba kaşığı şeker
1 tutam tarçın
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı vanilya

20-25 ADET
Cevizli patates köftesi
Patatesleri haşlayın, oda sıcaklığındaki tereyağı ve süt ilave ederek püre haline getirin. Üzerine ceviz, un, yumurta, köri ve tuzu ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Patatesli hamurdan parçalar kopartıp köfte şekli verin ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER
1/2 kilo patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt
1 kahve fincanı iri kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı köri, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.