YAZARA MAİL GÖNDER Laz böreği

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

6 KİŞİLİK
Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve pirinç ununu çırparak pişirin. Karabiberi ekleyin. Yufkaları tereyağıyla ıslatıp yarısını tepsiye dizin, üzerine muhallebiyi dökün. Kalan yufkaları üzerine koyup biraz daha tereyağı gezdirin, 200 derecede fırında pişirin. Şerbetini kaynatıp üzerine dökün.

MALZEMELER
25-30 adet baklava yufkası
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Muhallebisi için:
4 adet yumurta sarısı
2 litre süt
2 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı karabiber
Şerbeti için:
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı su

6 ADET
Biftek sarması
Etleri tuzlayın, üzerine birer dilim salam ve pastırma yerleştirin.
Dövülmüş fıstıkları serpip rulo şeklinde sarın.
Etleri ısıya dayanıklı bir kaba dizip üzerini folyoyla kapatın. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Folyoyu alıp etlerin üzerine kaşar dilimlerini koyun. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
6 dilim biftek
6 dilim pastırma
6 dilim ve salam
1/2 su bardağı Antepfıstığı
6 dilim kaşar peyniri
Tuz

4 KİŞİLİK
Soğanlı yumurta
Soğanları halka halka doğrayıp tuzlayın. Tereyağını bir tavada eritip üzerine soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak çok kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Sirke, toz şeker, tarçın ve yenibahar ekleyip karıştırın. Tavanın içine dört adet yuva açın ve yumurtaları kırın. Tuzunu ayarlayıp 8-10 dakika pişirin. Üzerine karabiber ve pul biber serperek servis yapın.

MALZEMELER
4 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber, pul biber, yenibahar, tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.