Türkiye'nin en iyi haber sitesi

6 KİŞİLİK
Rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsakları tereyağında kavurun. Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanakları elinizle irice doğrayıp bulgurun üzerine ilave edip kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Servis yaparken bir kabın içine koyup servis tabağına ters çevirip sunum yapabilirsiniz.
Üzerine dereotu serperek servis yapın.

MALZEMELER
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. körpe ıspanak
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

6 KİŞİLİK
Sütlü kadayıf tatlısı
Kadayıfları erimiş tereyağı ile karıştırıp yarısını fırın tepsisine döşeyin.
Üzerine fındığı serpip kalan kadayıfı döşeyin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Süt ve şekeri kaynatıp tarçın ekleyip ocaktan alın.
Fırından çıkan kadayıfların üzerine sütlü şerbeti döküp soğumaya bırakın.

MALZEMELER
600 gr. kadayıf
1 su bardağı kıyılmış fındık
4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker

6 KİŞİLİK
Kepek unlu kurabiye
Un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve yağı karıştırın.
Sütü azar azar ilave ederek yumuşak bir hamuru elde edinceye kadar yoğurun.
Son olarak damla çikolatayı ekleyin.
Hamurdan parçalar koparıp düzeltin ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
3 su bardağı kepekli un
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER