Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Koleksiyoner olmak için...

Modern sanat müzayedelerinin iki popüler ismi Serenay Sarıkaya ve Şahan Gökbakar'ın ortak noktaları; ileride iyi birer koleksiyoner olabilme potansiyeline sahip olmaları.
Nişantaşı'nda oturan biri olarak son birkaç yılda bölgedeki sanat galerilerinin sayısının iyice arttığını görüyorum; adım başı sanat! Hatta birçok sanat galerisinin içinde kafeler açılmaya başladı. Bunlardan biri de; kahveyle cheesecake'in eserlere eşlik ettiği, dilerseniz dizüstü bilgisayarınızla çalışabileceğiniz bir galeri... Adı; 44A Cafe. Sloganları ise 'Kahve ve sanat bir arada.' Mekan, Teşvikiye Cami'nin arkasında.
Sanatsal koleksiyonerlik merakına, şimdiler de 'Ne cool hareketler bunlar' diyenleri duyuyorum. Popülistlerin nasıl koleksiyoner nasıl olacağı da merak ediliyor. Serenay'ın ve Şahan'ın açtığı yolda ilerleyenler; algınızın açılmasına sevindim.
Koleksiyoner olmak istiyorsanız; öncelikle o eserin karşısına geçtiğinizde heyecanlanmanız gerekiyor. Ve onun hayatınızın bir parçası olmasını istemelisiniz.
İlla şöhretler gibi büyük bütçelere de ihtiyacınız yok; yeter ki tutkunuz olsun.
Ayrıca uzun vadede doğru bir yatırım aracı da olabilir sizin için. İşinizi kolaylaştırmak istiyorsanız, bir sanat danışmanından fikir alın. Dünyada kabul görmüş meslek, bizde daha yeni yeni meslekten sayılıyor.
İş dünyasında ikinci bir kartvizit için doğru bir noktadasınız. Koleksiyoner olmak paha biçilemez bir zevk.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA