Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Babaji Pide Salonu'na ne oldu?

Londra sokaklarının en Türk işiydi Alan Yau'nun Babaji isimli Türk restoranı.
Soho'daki mekanın camında büyük puntolarla İstanbul Pide Salonu yazıyordu. Kuş başılı pidesini yemişliğim var. Dekorunu da eleştirmişliğim… Bakalım mekana rağbet ilk günkü kadar var mı; gidelim, yerinde görelim dedik.
Otelimden birkaç adım uzaklıktaki restorana vardığımda camında 'kapalı' yazıyordu. Daha dün kapısında kuyruk vardı, ne oldu buraya? Hemen google'ladım; mekan resmi olarak kapanmış.
Nasıl olur, daha birkaç aylık mekan derken, etraftaki bilirkişiler mekanın tadilatta olduğunu iddia etti. Nedir doğrusu bilinmez ama sanırım Londra halkı bizim pide çeşitlerini pek beğenmedi.
Bir başka Alan Yau projesi ile tanıştırayım sizi. Sanırım ünlü restorancı, 'Ben bildiğimden şaşmayayım' demiş ve Çin usulü bir gastro-pub projesi yaratmış:
Duck&Rice. Yine Soho'da yer alan bu mekanda, İngilizler'e özgü pub anlayışını kendi kültürü ile buluşturmuş Yau. Girişteki bira tankerleri sizi karşılıyor; bara geçin ve biranızı yudumlarken mönüden atıştırmalık Asya lezzetlerinden sipariş edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA