YAZARA MAİL GÖNDER Demet'in tahminleri

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Demet Akalın'ın, Instagram'da paylaştığı mutlu evlilik formülünü okurken son cümlesi dikkatimi çekti: 'Daha boşanacak çok çift var!' Şöyle bir düşünün bakalım ve kendinize karşı dürüst olun; biz de birçok ilişkiye ömür biçmiyor muyuz? 'Aman bunlar üç aya kalmaz ayrılırlar, şuraya yazıyorum' demiyor muyuz? Bal gibi de diyoruz! Her ilişkinin miladı var bizde. Arada tahminler şaşsa da çoğu zaman haklı çıkıyoruz. Peki ilişkilerde ayrılık kartını nasıl açıyoruz? Her şey zamanlama hatası aslında. Kısa bir süre önce tanışıp yıldırım nikahı ile masaya oturan çiftler, daha birbirinin kokusuna alışmamışken ideal çift olmaya oynuyor! Flört dönemini, sözü, nişanı es geçiyorlar. Mutluluk bir yere kaçmıyor, sakin olun gençler. Aşkın saatle, takvimle işi yoktur. Hesap kitap yapmaya başladıysanız, zaten o ilişkinin aşkla alakası da yoktur. Kısa bir zaman dilimine hapsettiğiniz onca duygunun patlamasıdır işte bu ayrılıklar. Bir de o ani kararın ardına, ilişkinin tadını çıkarmadan, hayatı doyasıya yaşamadan, evcilik oyununu kuralına göre oynamadan çocuğu sıkıştırıyorsunuz ya... Olmuyor ya! Bir durun bakalım; önce evli olabilmenin sorumluluğunu kaldırın, sonra bakarız çocuk meselelerine. Hızı keselim, biraz fren gençler!

NEW YORK'TA SÜRPRİZ KARŞILAŞMA

New York seyahatimin son gününde, The Dead Rabbit isimli kokteyl barda Cem Mirap ve Lucca ekibi ile karşılaştım. Kokteyl ve yemek deneyimlemek için şehre giden, kafa tatilini işe çeviren yeme-içme uzmanları, yeni sezon için keşfe çıkmış belli ki. Miksoloji barlarını tek tek gezen ve buradaki yenilikleri İstanbul'da bizimle paylaşmaya hazırlanan Lucca'cıların bu hareketine 10 numara beş yıldız! Yeme içme sektöründe ilk günkü heyecanını kaybetmeden kendini yenileyenler, kazanıyor. Yani hiçbir başarı şans eseri olmuyor. Bu sektöre yatırım yapanlara sesleniyorum; artık damak zevkimiz, keyif aldığımız birçok şey evrim geçirdi. Hiçbir şeyi bilmezken, her şeyi bilen olduk. Herkes kendince birer gurme! Zamana yenik düşüp sıradanlaşmamak için siz de dünyaya el atın. Ufkunuzu cilalayın...

BODRUM'DAN TAVSİYELER

Bu yaz tatilini Bodrum'da geçirme planları yapanlardan, 'Bize minik minik, ortaya karışık tavsiyeler verir misin?' şeklinde istekler alıyorum. İşte sizin için hazırladığım liste: Türkbükü Bella Sombra Hotel'de, pazar günleri Hangover Brunch var. Açık büfenin en cezbedicisi... Cumartesi gecesi çok eğlendiyseniz, yapmanız gereken şey pazar sabahı soluğu burada almak. Yalıkavak'a bir Türkçe kulüp geliyor. Kuruçeşme'deki Albüm, yakın zamanda Tilkicik koyunda yerini alacak. Bakalım Türkçe müzik kulüplerindeki savaşta kim galip çıkacak? Hatice Teyze, Türkbükü'nin organikçisi; sabun, reçel, yağ ne ararsınız var... Giderseniz, sahibi Işıl'a benden selam söyleyin. Saf Restoran Türkbükü, The Lifeco& Kaktüs Beach'de hizmet verecek. Mönüsünde raw (çiğ) vegan yemekler bulabileceğiniz tam bir detoks ve sağlıklı beslenme restoranı. Özellikle raw vegan dondurması bir harika; içinde ne şeker, ne de süt var. Probiyotikli, çim sulu dondurmaya da bayılacaksınız. Yazın kilo almaktan korkanlar, buraya ışınlansın!

BU KIZ ÇOK KONUŞULACAK

Oyuncu Hande Soral'ın kız kardeşi Bensu Soral'dan bahsediyorum. 'Tatlı Küçük Yalancılar' dizisinin başrollerinden biri o. Masum güzelliği, duruşu ve içindeki patlamaya hazır enerji, bir gün onu zirveye taşıyacak eminim. Dizinin ilk bölümündeki performansı, Bensu'nun yeni neslin en iddialı isimlerinden biri olacağını gösterdi. Daha yolun çok başında; zamanı var, bekleyin görün. Onun hakkında bilinmeyenlerden bahsedeyim size. Yıldızlı dalgıç ve Kaş'ta dalmaya bayılıyor. Motor kullanıyor. Arkadaşlarının evlerine kolajlar, çizimler yapıyor, hatta bir dönem bunu iş olarak yapmış. Şan dersi alıyor; artık dizide bol bol şarkılar söylersin Bensu...

NEW YORK'TA SÜRPRİZ KARŞILAŞMA

New York seyahatimin son gününde, The Dead Rabbit isimli kokteyl barda Cem Mirap ve Lucca ekibi ile karşılaştım. Kokteyl ve yemek deneyimlemek için şehre giden, kafa tatilini işe çeviren yeme-içme uzmanları, yeni sezon için keşfe çıkmış belli ki. Miksoloji barlarını tek tek gezen ve buradaki yenilikleri İstanbul'da bizimle paylaşmaya hazırlanan Lucca'cıların bu hareketine 10 numara beş yıldız! Yeme içme sektöründe ilk günkü heyecanını kaybetmeden kendini yenileyenler, kazanıyor. Yani hiçbir başarı şans eseri olmuyor. Bu sektöre yatırım yapanlara sesleniyorum; artık damak zevkimiz, keyif aldığımız birçok şey evrim geçirdi. Hiçbir şeyi bilmezken, her şeyi bilen olduk. Herkes kendince birer gurme! Zamana yenik düşüp sıradanlaşmamak için siz de dünyaya el atın. Ufkunuzu cilalayın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.