Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yetişkinlerin Disneyland’i gibi

New York yine yeniliklerle dolu. Bu şehirde hep daha yeniyi, daha iyiyi kovalıyorsun... Burada yaşayan Türk arkadaşlarım arasında, ülkeye geri dönme kararı alanlar var. "Buradaki yarışın içinde zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz. İlişkiler çok hızlı. Yeniliğe olan merak birkaç gün sürüyor, yerine daha güzeli geliyor. Bu da insanı yoruyor; daha sakin ve stabil bir hayatı özlüyor insan" diyorlar. Haklılar da; New York sokakları adeta büyükler için bir Disneyland. Bu yarışın içinde koşan yakın bir arkadaşımı koluma taktım ve New York sokaklarına çıktım. Birlikte son dönemin en popüler mekanlarını gezdik. İşte izlenimlerim... Sokak yemekleri ve sokak sanatçılarının tasarladığı dekorasyonu ile Vandal, Downtown'un yeni mekanı. Rezervasyon için aradığınızda genelde cevapları 'Yerimiz yok' oluyor. Yerel bir tanıdıkla içeriye girmeyi başarabilirsiniz. Mekana bir çiçekçinin içinden giriliyor. Üç ayrı bölümden oluşuyor, bir de dev bir barı var.

Sokak yemeklerini 'fine dining' şıklığında, fonda iyi bir müzik eşliğinde tatmak isterseniz, tam yerindesiniz. Burada sohbet etmek imkansız çünkü müziği son ses açıyorlar. Ayrıca mekanın alt katında bir de gece kulübü var. Yemekten sonra gazını alamayanlar, oraya iniyor.

House of Yes; isminden de anlaşılacağı gibi, hayır cevabına yer olmayan bir mekan. Sonuna kadar çılgınlık mı, evet! Süper kahraman kostümünüzü giyip kendinizi şehrin ünlü DJ'lerinin müziğine bırakmak mı, evet! Brooklyn'deki bu mekanın yaratıcıları, müzik festivali Burning Man'e imza atan isimler. O yüzden en iyi müziği dinleyeceğinizi ve çılgın kostümlerinizle geldiğinizde tam festival moduna geçeceğinizi garanti ediyorlar.

Yemek için bir diğer popüler mekan; Midtown'daki Polo Bar. 30 yaş üstü şık insanların takıldığı mekanın mönüsünde; Ralph Lauren'in favori kokteylleri ve Amerikan mutfağından lezzetler yer alıyor. Unutmadan; 'Sex and the City' kadınlarının 2016 versiyonları da Polo'nun barında takılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA