Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Şehrin yeni keyif ve lezzet üssü

Zuma'nın Ortaköy'deki yerinden İstinyePark'a taşınmasına ilk başta sıcak bakmayanlardan biriydim. Ama yanılmışım! Meğer, kimse Boğaz manzarasının derdinde değilmiş. Milletin istediği; gittiğimiz mekanda ortam yapalım, buram buram piyasa koksun, tanıdık simalar kesişsin, bir de yemekler lezzetli olsunmuş. Yeni Zuma tüm bu beklentileri kapsayan bir yer olmuş. Mekan yeni yerinde öğle yemeklerinden akşam saatlerine kadar tıka basa dolu; rezervasyon yaptırabilmek büyük marifet. Yemekler bildiğimiz Zuma tadında; şef Rainer Becker'ın yarattığı mönüdeki suşiler hiç sevmeyenlerin bile aklını çeler, çok lezzetli. İşin yemek kısmını bir kenara koyun, burada popüler simaları da canlı canlı inceleme fırsatınız oluyor. zarif hanımların mekanı Geçtiğimiz çarşamba akşamı Sitare Akdilek ve bizim gazetenin köşe yazarlarından Pelin Kaya ile Zuma'da buluştum; yan masamızda Burak Özçivit-Fahriye Evcen çifti, arka masamda ise Pelin Karahan- Bedri Güntay çifti vardı... Özellikle cemiyet hayatının zarif hanımlarının gündüz saatleri konuşlandığı bir mekan olmuş Zuma. Bu arada unutmadan; o gece bir müşterinin üzerine bir kadeh kırmızı şarap devrildi, garsonun çılgın manevraları bu ufak kazanın önüne geçemedi. Ee haliyle o akşam eşi ile gelen tanıdık sima da köpürüp bir hışım garsonu masasından kovdu. Normal tabii; bembeyaz gömlek kırmızı oldu. Böyle bir durumda ne oluyor merak ediyorum. Acaba garson yediği paparayla mı kalıyor? Yoksa o masanın hesabı misafirlere ikram mı ediliyor? Arkadaşlarımla bu konuyu tartıştık; 'Hesap alacaklar mı, almayacaklar mı?' diye. Ya da müessese adına Prada ya da Gucci'den alınan bir gömlek hediye edilecek mi? Bilemedim... pa nikleten mesaj İstinyePark'a adım attığımız o gün Whatsapp gruplarında bir sesli not dolaşıyordu: 'Aman İstinyePark'a ve Zorlu'ya gitmeyin; canlı bomba varmış, hatta bir tanesi yakalanmış!' O mesaj cep telefonumuza düştüğü anda mekanı terk etmek istedik. Ancak Zuma'nın kapısından girdiğimizde hayatın aktığını, sosyal medya hesaplarından yayılan bu tarz haberlerin tamamıyla sosyal hayatı manipüle etmek için yapıldığını ve korkuya gaz vermekten başka bir amacının olmadığını anladık...

GECE HAYATI BİLDİĞİNİZ GİBİ
İstanbul'da yaşanan terör eyleminden sonra gece hayatında neler olduğu merak konusu. Hemen sıralayayım; o gece Ulus 29 doluydu, Mahmut Orhan, foodbar'da DJ kabinindeydi. Klein'da Hot Since 82 isimli İngiliz DJ performans sergiliyordu; Sezai Taşkent ve Can Akçay gibi tanınmış isimler de dans ediyordu, kulüpte adım atacak yer yoktu. Limoncello'da Ayşe Özyılmazel sahneye çıkmıştı; gençler yine hop oturup hop kalkıyordu. Merve Özbey, Vitrin'deydi ve İstanbul gezginleri Merve'nin şarkılarına eşlik ediyordu. Peki, bu durumda ne oluyor ? Hafta içi sıradan bir gecede bile mekanlar dolup taşıyor. Bizler; sıkıntıya, kapanmaya ve negatif olaylara gelemiyoruz. Büyüklerim 'Her şey biter, yeme-içme sektörü bitmez' derdi de inanmazdım. Gerçekten de öyle bir kafayı kırmışlık geliyor insana. Eğlenmek için değil, gerginliği atmak için çıkıp sosyalleşiyoruz. Gece kulüplerine alkış ! Bu arda gece kulüplerinde güvenlik önlemleri sıkılaştı. Mekanın kapısından girerken dedektörle arayıp çantanızı ve kabanınızı didik didik ediyorlar. Birkaç ay önce elimizi kolumuzu sallayarak girdiğimiz mekanlarda adeta havaalanı güvenliğinden geçer gibi muamele görüyoruz. Ben memnunum ama aranmayı yediremeyen egolu tipler de var...

SNAPCHAT TOP5
Snapchat magazini yapalım mı biraz? Kim, nerede, ne yapmış? Haftanın en dikkat çeken snap'leri kimlere aitti? İşte benim ilk beşim:
İlk sırada Fatih Ürek var. İstinyePark Zuma'da düzenlediği yaşgünü kutlamasına birçok popüler isim katıldı. Her birinin snapchat'inde Fatih'in pasta üfleme anları vardı... Ee kutlamalarda snap yayını yapılmazsa olmaz. İyi ki doğdun Fatih!
İkinci sıradaki ismimiz, Işıl Reçber. Işıl hafta boyunca D Life'da detoksdaydı... Chenot metodu ile detoks yapan Işıl'ı görünce 'Ben de mi detoksa girsem?' diye geçirdim içimden. Snapchat'te kickbox ve detoks paylaşımları ile 'Aman tanrım, ne kadar da sağlıklı bir hayat' dedirtti.
Üçüncü sırada ise Aslı Şen var. New York tatilinin tüm detaylarını paylaşan Aslı'nın Metropolitan Müzesi'nden ve sanat galerilerinden paylaştığı fotoğraflar sayesinde onunla gezmiş kadar oldum. Belli ki hem eğlenceli, hem de sanatsal bir New York çıkartması yapmış.
Dördüncü sırada Ayşe Tolga var... Rol aldığı 'Seksenler' dizisinin set arkası görüntülerini ve çekim anlarını paylaşan Ayşe'nin hesabı oyuncu olmak, setlerde neler yaşandığını öğrenmek isteyenler için birebir.
Listemin sonunda Gamze Karaman var. Miami'de tatilde olan Gamze'nin paylaşımları ile içimiz ısındı desek yeridir... Kıskandıracak fotoğraflar ve videolar yayınlayan Gamze'yi de takibe alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA