Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yeni trend plajda tapas yemek ve gündüz partileri

Geçtiğimiz hafta Mykonos sezonunu açmak için Aegean Havayolları ile önce Atina'ya, ardından Mykonos'a uçtuk. Henüz bizim uçak firmalarımızın Mykonos'a seferleri başlamadığı için Yunan sahillerine bu yöntemle ulaştık. Mykonos, plaj partileri rekabetinin yaşandığı, gündüz coşkusunun tavan yaptığı bir yer. Gecesi benim ilgimi çekmiyor. Yazın en iyi kafa; gündüz partileme kafası... Ne de olsa bizim buralarda gündüz eğlencesinin eski tadı tuzu yok. Ada'da Solymar, Alemagu, Scorpios ve Nammos'un arasında fark yaratan; klişelerin kraliçesi, ünlü simaların vazgeçilmezi Nammos'tu. Diğerleri sakin; henüz, sezonu açmamışlar, üç-beş masa ile geçiştiriyorlar. Parti dozajı yüksek değildi anlayacağınız... Durum böyle olunca biz de eğlence detoksu yaptık; kendimizi Yunan mutfağının damak çatlatan lezzetlerine bıraktık. Unutmadan; bu sene beach rekabetine, yeni bir beach club daha katılıyor: Monarch Beach Club. Buranın sahibi, Atina'daki popüler gece kulübü Dream City'nin de sahibi olan Thanos Kolakithas, Türk aşığı, hatta ilerleyen günlerde İstanbul'da da bir mekan yaratmak istiyor. Gelelim Thanos'un beach club'ına... 'Plajda tapas keyfi' fikriyle yola çıkan Thanos; Nice'den Monaco'ya geçerken Saint Jean Cap Ferrat'da bulunan Hotel Royal Riviera'nın Michelin yıldızlı aşçısı Alain Parodi'yi Mykonos'a getirmiş ve şefin yıldızlı yemeklerini mönüde sunuyor. Gelelim eğlencesine... Bildiğimiz plaj partileri burada da olacak, hatta geçen hafta sonu DJ David Şaboy oradaydı. "Neden David?" diye sorduğumda, hedefinin Türk müşteriler olduğunu ve adayı Türkler'in kalkındırdığını söyledi.

Adada Türk hakimiyeti var

Merkezde, tam da popüler restoran Interni'ye doğru yol alırken, yaz sezonunda yayınlanacak bir Türk yarışma programının çekimlerine denk geldik. Dar sokaklarda kovalamacalı, eğlenceli bir format çekiliyordu. Ardından Interni'de soluklandığımızda karşımıza Eda Taşpınar çıktı. Ara sokaklarda kulağımıza çalınan Türk turistlerin muhabbetlerini saymıyorum bile... Teknesini Nammos'un hemen önüne demirleyen sosyetik Türk ahalisi de cabası... Yani adada gerçekten de Türk hakimiyeti var. Bu arada ben oradayken Uğur Karabayır aradı; kendisi Arnavutköy'deki Hudson'ın sahibidir. Bu sene o da Mykonos'ta parti yapmak istiyormuş. Geçtiğimiz senelerde adada Anjelique ve Lucca partisi yapılmıştı; bu sene Hudson ve Goya, adada büyük bir parti verecekmiş.
Adanın en popüler akşam yemeği mekanları ise şöyle: Yunan mezeleri ile Nautilus, deniz ürünlerinde ve suşide Koursaros iddialı. Kokteylleri ve manzarası ile Remezzo, şehir merkezinin tam girişinde yer alıyor. Hakkasan ve tabii ki Interni de olmazsa olmazlar arasında... Bar olarak da en dikkat çekici olanlar; Bonbonniere ve Queen Champagne and Cocktail Bar.
Adada hazırlık yapan mekan sahipleri biraz dertli; feribot seferleri grev sebebi ile durduğu için mekan için gerekli olan malzemeler ve ihtiyaçlar ya eksik ya da geç geliyormuş. Bu da sezon hazırlıkları konusunda gecikmelere sebep olmuş.
Adadaki zenginlerin parasına hükümetin el koyduğu yönünde bir söylenti var; günlük para çekme limitinin 500 Euro olduğu iddia ediliyor. Yani 'Yunanistan'dan para çıkarmak zor, oturun oturduğunuz yerde' diyor hükümet. O yüzden herkes nakit çalışıyor. Nakit akışı komşumuzun yüzünü güldürüyor. Adaya sezon başlayınca gidip size son gelişmeleri bildireceğim; şimdilik bu kadar.

Kocadan kocaya fark var!

Yunan sahillerinde kızgın kumlardan serin sulara atlarken hangi manşetlere takılı kaldım? İşte cevabı:
Öykü Gürman'ın ayrılık sonrası yaptığı sert çıkışa Yavuz Bingöl'den sesi gibi naif bir cevap geldi. Bingöl, "Öykü benim canım, ne diyorsa doğrudur" dedi. Bir de Amerikan rüyası ünlü aktör Johnny Depp'in, yaşanan hararetli tartışmalar sonucu hakimiyetini kaybedip eşini dövmesi, bu iki erkeği ringe çıkardı... Bir tarafı yuhalarken, diğer tarafı alkışladık; helal be Yavuz Abi.
Meryem Uzerli'nin hayatını fotoroman tadında, 'Şimdi ne olacak?' diye meraklanarak gazetelerden ve sosyal medyadan takip ediyorum. Hatta kendi hayatı, dizi ve filmlerinden daha çok merak ediliyor. En son erkek arkadaşı Alp Özcan ile paylaştığı samimi pozun ardından takipçileri kendisini eleştiri bombardımanına tuttu. Kimisi bu paylaşımın etik olmadığını söylerken, kimisi de 'Herkesin kendi hayatı' deyip Meryem'in mutluğunu destekledi. Yorum sizin.

Ringte Mustafa

Genç oyuncuların, özellikle Barış Arduç, Çağatay Ulusoy ve Kerem Bürsin'in boks merakı ve onların ringlerdeki baklavalı fotoğrafları sosyal medyada sürekli paylaşılıyor. Ama durun bir dakika! Bu oyuncu tayfasına bir rakip daha geliyor; müzik dünyasının en popüler ismi Mustafa Ceceli. O da ringde sıkı ter atanlardan. Geçtiğimiz günlerde katıldığımız bir davette boks yaptığı bir videosunu izledim; sıkı performans sergiliyor. Hadi karşılaşma zamanı beyler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA