Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Deniz sonrası havluya sarınıp dans edin!

Bodrum uçakları bu kadar doluysa, beş dakika arayla uçak kalkıyorsa, tatilciler cuma-pazar akın ediyorsa; Bodrum'cuların ilk ayağı 'yazlıkçılar' sezonu açmış diyebiliriz. Onlar da evlerinin plajlarında güneşleniyor, yeni açılan mekanları talan etme ihtiyacı duymadan, lokal tatilci formatında, rahat bir kafada; tüm gezme-tozma planlarını, Temmuz ayının ikinci haftasına erteliyor diyebiliriz. İğne atsan yere düşmez sıkışıklığını, 15 Temmuz-15 Ağustos arası yaşayacak Bodrumseverler... Bu hiç değişmedi; yazın bu günleri hep aynı endişe olur ve sonra sıkıştırılmış bir aylık yoğun temponun içine hızla girilir.
Bodrum'da plaj kıyafetleri ile tüm gününüzü geçirebileceğiniz mekan bulmak zor iş. Akşamüstü saatlerinde yazlık şıklığa bürünür Bodrum insanı. O kişi özellikle Yalıkavak-Türkbükü'ndeyse; aynanın önünde dakikalarını harcar. Nerede o plaj kıyafetleriyle günümüzü geçirebileceğimiz yerler, nerede o rahatlık! Ancak bu rahatlığa sahip bir mekandan bahsetmek istiyorum size: Boho Yalıkavak. Plaj caddesinde açılan beş odalı ev tadında bu otelin lounge bölümünde Nikol Başoğlu'nun hazırladığı tapas mönüsünden bir şeyler atıştırabilir, hafta sonları Debora İpekel'in DJ performansı eşliğinde cool bir şekilde takılabilirsiniz. Muhtemelen yaz sezonunda otelin beş odasından birini boş yakalamak zor olacak. Sezonluk kapatmak isteyen çok çünkü. Odalar, arkadaş grupları için de birebir... Unutmadan; alışverişi tutkunu kızlar için, otelin içinde yer alan pop up Midnight Express mağazasında, ilgi çekici aksesuvar ve kıyafetler var. Geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen açılış partisine gidenler "Burası insana Mykonos kafası yaşatıyor, bu mekan Yalıkavak'ın Lucca'sı olur" diyorlardı. Açılış partisinde otelin lounge alanında dans edip terleyenler, denizin serin sularına atladıktan sonra geri gelip havlularına sarınıp dans ediyorlardı.
'Butik bir plaj arıyorum tatlım, insan seli olmasın' diyenlere de bir önerim var. Geçtiğimiz yaz Yalıkavak'ta sıra sıra dizilmiş balıkçıların arasında açılan Mufla; Akdeniz tapaslarının, Türk mutfağı lezzetlerinin yer aldığı bir mekandı. Geçtiğimiz yılki başarısından sonra kabuğuna sığamayıp yine Yalıkavak'ta, gündüzleri hizmet veren butik bir plaj açtılar. Küdür tarafında yer alan Mufla Plaj, Zuma Beach ile sırt sırta yer alıyor. Plaj savaşlarının yaşandığı Bodrum'da yaz kaosundan kurtulmak, mekanın işletmecisi Didem Özgen ile laflamak, kafayı resetlemek isteyene birebir. Özellikle benim gibi balık istifi güneşlenmekten keyif almıyorsanız; koşun yerinizi kapın derim.
Tam da 'Yazın hiti yok, ah eski aşka sitem edecek, loca tepesine çıkaracak, içimi gıdıklayan şarkı yok' derken geldi Derya Uluğ'un 'Okyanus' isimli parçası. Pop alaturka tarzındaki şarkı, yazın en çok istek alan parçası oldu bile... Türkbükü Sess'de yan masamda peçeteye bu şarkıyı yazıp yolluyordu gençler sırayla.. Bakalım eski popçuların yerinde saydığı bu yaz, daha ne kadar yeni ismi ezberlemeye çalışacağız. Bu kış Cem Belevi, Buray, Ayla Çelik ve Kalben gibi isimlerin şarkılarını söylerken, bir yandan da isimlerini ezber yapıyorduk hatırlarsanız.
Yazlık Instagram paylaşımlarında en çok reytingi alanlar; havuzda şişme flamingo ve kuğuların üzerinde verilen pozlar. Birçok popüler mekan ve otel, havuz ve denizde üstüne çıkıp şımarıklık yapabileceğiniz, hatta oturarak güneşlenebileceğiniz bu şişme hayvanları temin ediyor. Bodrum'da da Yalıkavak Zuma'nın havuzunda bunlardan iki tane var. Vegas kafasında partiler yapacak mekanda, bu oyuncakları görünce istem dışı soyunup suya atlamak istiyorsunuz... Ee ben de görünce dayanamadım, aynısını yaptım. Sanırım içimizdeki çocuk hâlâ yaşıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA