Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bodrum’da gelecek yılın gözdesi Gündoğan olacak

Türkbükü'ndeki detoks merkezinden firar edip Bodrum tatilcilerinin arasına karışıyorum. Detoksla kafam ve bedenim arınınca, çevremdeki detaylara daha çok hakim olmaya başladım. İşte yakaladığım şaşırtıcı, kafa karıştırıcı, 'Hadi be oradan!' dedirten gündem mevzuları...

BOHEM VE COOL GÜNDOĞAN:
Türkbükü sahil hattını gece-gündüz yürüyüş parkuru belledim. Görünen o ki, Türkbükü'nün hiç cazibesi kalmamış. Mekanlar sakin, yürümekte zorlandığımız tıkış tıkış yollarda artık pek kimse yok. 'Ne oldu da Türkbükü böyle oldu?' diye soruyor herkes. Yalıkavak tarafı hafta içi bile dolup taşarken, Türkbükü'nün sükuneti şaşırtıcı. Peki Yalıkavak'ın bu hızlı yükselişi sonrası ne olacak? Yeni bir rakip mi doğacak? Bence evet... Bodrum'un bir sonraki gözdesi Gündoğan olacak. Daha bohem ve cool; sörf yapan gençler, yeni açılan oteller, Sail Loft Surf Bar'daki ünlü misafirler, Ergun Kaptan'ın Yeri ve sıra sıra dizilmiş balıkçılar... Üstelik Cem Yılmaz da Gündoğan'ın müdavimi... Gündoğan, şimdilik tatilciler için bir kaçış noktası ama ilerleyen dönemlerde çok popüler olacak, benden söylemesi.

İKİ DJ BABA OLUYOR:
Doğuş Çabakçor ve Engin Yelkenci... İki DJ'in de eşleri hamile... Onlar nerede çalsa, karnı burnunda eşleri yanlarında onları dinliyor. Doğuş 29, Engin ise 51 yaşında. Engin şaşkın; "Benimkisi geç oldu, değişik bir his" diyor. Bir gece iki DJ'i sohbet ederken yakaladım; müzik ve babalık üzerine konuşuyorlardı. İkisi de oğullarına müziği ve DJ'liği öğretecek, belki de çocuklarına bırakacakları en büyük miras, aşkla yaptıkları işleri olacak. Bugünlerde mekanlarda bu iki popüler DJ'i ve hamile eşlerini görürseniz şaşırmayın. 'DJ'ler, bekar ve dağınık adamlardır' imajını yıkan bu ikiliden sonra, DJ'lere rağbet çok olur kızlar, benden söylemesi.

PLAJ BORNOZU:
Maçakızı'nın barında yalın ayak dolaşan genç bir kız... Bornozunun kuşağını bağlamış, dağınık saçlarıyla içkisini yudumluyor. Gözler bu hoş ve alımlı kızın üzerinde... Sanki evinin salonunda, bahçesinde duruyor gibi. Onun bu cool hali gözüme takılıyor. Yanına gidiyorum ve fotoğrafını çekmek istediğimi söylüyorum. Ne de olsa hepimiz, sosyal medya sayesinde kameralarla barıştık; içten bir şekilde teklifimi kabul ediyor. O da; Gigi Hadid, Karlie Kloss ve Adriana Lima gibi ünlü modellerin benimsediği bornoz trendine ayak uydurmuş. Sokakta ve plajda bornozla dolaşma modası, artık Türkiye'ye de ulaşmış. Takıp takıştırıp topuklu ayakkabılarla sahile inenleri düşününce, bu genç kızın rahat tavrı daha çok hoşuma gitti. Plaj bornozunun markası, Common Leisure. Beğenenler araştırabilir.

PLAJLARDA POKEMON AVI ZAMANI
İnsanlar yeni bir şey keşfetmeye görsün; milyonlarca kişi eşzamanlı olarak etkisi altına giriyor. Daha dün Pokemon Go diye bir şey yoktu, şimdi ise akıllı telefonu olan herkesin yeni saplantısı haline geldi. Artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon Go furyasına, Bodrum tatilcileri de kapıldı tabii. Oyunu telefonunuza yüklüyor, ardından sanal gerçeklik üzerine kurulmuş bir yapıda ilerliyorsunuz. Oluşturduğunuz karakterle Pokemon avına çıkıyorsunuz. Olduğunuz yerde durmak yerine, gezerek Pokemon avlamanız gerekiyor. Türkbükü sahilinde Pokemon yakalayamayanlar veya az sayıda bulabilenler Yalıkavak'taki plajları geziyor. Şezlongda yan gelip yatmak yerine, sürekli gezinen tipler görürseniz şaşırmayın. Önceki gün Maçakızı'nda bir garsonla müşteri arasında ilginç bir diyalog geçti. Otelde bir tane bile Pokemon yakalayamayan tatilci, garsona 'Neden burada hiç Pokemon yok?' diye sordu. Garson da 'Sizin için nasıl temin edebiliriz?' diye yanıt verdi. Ardından Yalıkavak Boho'da benzer bir konuşma geçti. 'Etrafta ne kadar çok Pokemon var' diyen tatilciye, garsonun cevabı 'Hepsini ben avladım, size kalmamıştır' şeklinde oldu. Ah şimdi mekanlar, 'En çok Pokemon bizde' diye reklam yapmaya başlar.

YENİ BİR DANS AKIMI BAŞLATAN ŞARKI
Kimisi Tarkan'ın yeni şarkısına sıfır verdi, kimisi de 'Tarkan yeni bir şeyler deniyor, ters köşe ve şaşırtıcı bir hamle. Şarkı sonradan dilimize dolanacak' yorumunu yaptı. Tarkan, yeni parçası 'Cuppa' ile yeni nesli kafaya aldı. 'Cuppa' ne demek?' diyenler için hemen açıklayayım: Cuppa, bir dans şekli. Şarkının ismi de oradan geliyor efendim... Gece kulüplerinde yapılan bir hareketin müziği aynı zamanda. Şarkının altyapısı da, bilinçaltınızda sizi o dansa yönlendiriyor. Hareket ise şu: Ellerin kartopu şekillendiriyormuş gibi hareket ettirilerek, sol el üstte, sağ el altta tutulması ve sağa-sola hareket ettirilmesi. Kimisine göre bu dans çok apaçi tarzı ama yapacak bir şey yok, gençlik seviyor işte! Localarda, plaj partilerinde, genç neslin yeni dans stili olan bu akım, Sezen Aksu'nun kaleminden dizelere dökülüp Tarkan tarafından seslendirilince, 17-25 yaş arasındakiler için müthiş bir dans şarkısı ortaya çıktı. Eee size de bir şey beğendirmek zor canlarım... Önceki şarkıların tadında bir parça yapsa, 'Tarkan kendini tekrarlıyor' diyecektiniz. Yapmayın etmeyin, artık yaş aldınız ve müzik alışkanlıkları değişiyor, unutmayın. Tarkan'ın da yeni nesli yakalaması gerekiyor değil mi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA