Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Aynı mekanlardan bıkanlara Bodrum merkez rotası

Bodrum'da Türkbükü- Yalıkavak kapışması arasında kaldığımız doğrudur. Hangi mekan in? En havalı beach club neresi? Popüler gece kulüplerinde hangi ünlüler eğleniyor? Mega yatlar ve sansasyonel hayatlar arasında mekik dokuyoruz adeta... Peki eski Bodrum kafasına ne oldu dostlar, sorarım size! Bıkmadık mı aynı yerleri birbiriyle kıyaslamaktan? Ben tam o noktadayım ve eski Bodrum merkez kafasına geçiş yaptım. Dilimde şu slogan; Bodrum merkez, patlıyor herkes!
Peki nedir eski Bodrum kafasının özelliği? Bodrum eğlencesinin üssü merkezde ve beş dakika mesafedeki komşu koylarda sözleşmeden dostlarınızla buluşuyor, rastgele keyif yapabiliyorsunuz. Yalıkavak Marina'daki o kokoş hava ve mekanlara günler öncesinden rezervasyon yaptırma derdi yok. Her şey spontane ve herkes şıpıdık terlikleriyle Bodrum merkezde... Şimdi ben bavulumu kısa bir süreliğine kapatıp Bitez'deki Ramada Resort'a gidiyorum. Burası yemekleri ve SPA'sı ile ön plana çıkan, 30 yaş üstü beyaz yakalıların oteli ve 12 ay açık. Ramada hem sakin, hem de birkaç dakikada merkeze gidip partileyebileceğiniz bir konuma sahip.
Otelin The Club isimli restoranında benim favorim suşileri. Otelin kendine ait plajına gidebilir, hemen yakınındaki bohem tiplerin plajı Sarnıç'ta, oyuncu tayfasıyla sırt sırta güneşlenebilirsiniz. Şarkıcı Zeynep Casalini'nin mekanı olarak nam salan ve kahvaltıları ile dikkat çeken Gravilya'nın tapaslarını da tadabilirsiniz.

KLASİKLERDEN VAZGEÇİLMEZ
Peki ya sonra? Rakı-balık için Gemibaşı'na, ocakbaşı keyfi için Bedri Usta'ya gidebilirsiniz. Merkezdeki Memedof ve Sait de oldukça keyifli. Marina Yacht Club'ta pazar-pazartesi geceleri Fatih Erkoç var. Mekan, keyfine düşkün 30 yaş üstü tatilcilerle dolup taşıyor.
'Teras keyfi yapayım, kokteylimi yudumlayayım, cool şarkılar eşliğinde Bodrum kalesini kuş bakışı izleyeyim' diyorsanız, Aykut Gürel imzası taşıyan Soprano's'ta geç saatlere kadar eğlence devam ediyor. After party kafasında takılmak isteyenler, bir Bodrum klasiği olan Mavi'ye de gidebilir. Yaz yaz bitmeyecek, her kafaya uygun seçenekler var burada. Bodrum demek; eski kafada olmak demek... Biraz Zeki Müren, biraz Ahmet Ertegün demek. Eski esnafla sohbet etmek, anıları dinlemek demek...

YAZ BİTMEDEN BUNLARI MUTLAKA YAPIN
Paddleboard, bu yaz da popülerliğini koruyor. 'Denge işi bu, zor iş!' deyip önce biraz tırsabilirsiniz. Ancak ayakta kürek çekerek yapılan paddleboard'u, üç-beş denemenin ardından düşe kalka öğreniyorsunuz. Denizde ilerlerken hem güneşleniyor, hem spor yapıyorsunuz. İlk olarak Serra Kızıl'dan duyduğum bu spor, Türkbükü sahilindeki gençlerin vazgeçilmezi. Vücuttaki tüm kas gruplarını çalıştıran paddleboard ile koylar arasında dolaşanları görürseniz şaşırmayın.
İstanbul'da olanlar için; Bomontiada'daki The Populist'te çok keyifli müzik etkinlikleri var. Mekanın avlusundaki Cazın Yazı konserleriyle keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Yazın en hit avlusu burası...
Boğaz hattındaki açık hava gece kulüplerinden sıkılmış olabilirsiniz ancak Reina'nın içinde yer alan Goya, mekanın VIP alanı adeta. Kalabalığa karışmadan eğlenilebilecek bir yer burası. 'Sabaha kadar after party istiyorum' diyenler için; deephouse müzik çalan, gizli saklı alan Cave by Goya'da her gün başka bir DJ'in performansı var.

?FENOMEN PARTİLERİ
Sağımız solumuz sosyal medya fenomeni; kimisi Instagram'da, kimisi Youtube'da, kimisi de Snapchat'te meşhur. Bu isimlerin en popüler olanları; Kerimcan Durmaz, Caner Çalışır ve Hakan Hepcan... Üçünün de kendine has tarzları ve eğlencesi var. Bu yaz bir fenomenin partisine gidip, selfie çekip canlı yayın yapmadan olmaz tabii.
Geçtiğimiz yaz tatile çıkmanın göstergesi; ayaklarının fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşmaktı. Bu yaz ayak fotoğrafı out oldu ama şimdi daha fena bir trend var. Kim Kardashian'ın ardından sosyal medyada herkes soyunmaya başladı. Artık bikinili pozlar veriliyor, taş gibi vücutlar paylaşılıyor. Kendinize güveniyorsanız, siz de cüretkar bir poz patlatabilirsiniz.
Cumartesi akşamüstleri Hilton'un havuz başında düzenlenen Metropool partileri çok eğlenceli. Bodrum'a, Çeşme'ye gidemeyenler, DJ Ali Burgaç'ın müzikleriyle eğlenebilir. Kap bikinini, şortunu; doğruca havuz partisine!
Kilyos'taki Suma Beach, Babylon, High Beach ve Burç Beach'te plaj voleybolu oynayabilir, DJ partilerinde coşabilir ve müzik festivallerinde sabahın ilk ışıklarına kadar coşabilirsiniz. 70'lerin funk, soul ve disko müzikleriyle dans ederken, rüzgar sörfü ve kiteboard yapabilirsiniz. Çevrede butik oteller açılırsa, Kilyos bölgesinin yükselişi tam olur.
Çeşme'de Alaçatı Port'ta yer alan Before Sunset'in yeni mekanı Single Fin Yellow'a uğrayıp sörfçülerle takılabilirsiniz. İzmir'in en cool tipleri burada. Alaçatı'nın ikonik Kemal Paşa Caddesi üzerindeki Esnaf'ta mezelerin tadına bakabilirsiniz. Akşam yemeği içinse, Alaçatı Hacımemiş'in yeni mekanı, İtalyan lezzetleri ile öne çıkan Momo, iyi bir alternatif. Bir diğer yeni Hacımemiş'li Cin by Göz de pub ortamını sevenler için... Mekanda Doğa Rutkay'ı görürseniz selam söyleyin.
'Ben Bodrum'cuyum' diyenler için, Yalıkavak Palmarina'daki Fenix'te Mert Şeran'ın elinden çıkma tapasları tavsiye ederim. Dans etmek isteyenler ise, haftanın her günü Anjelique'i tercih edebilir. Ayrıca Zuma'nın havuzunda kokteylinizi yudumlayabilir ya da Yalıkavak Boho'nun tapas mönüsünün tadına bakabilirsiniz. Bodrumseverler ayrıca, X Beach'te Demet Akalın'ın meşhur ettiği bungalovlarda kafa dinleyebilir. Rakı-balık için Yalıkavak Eski Yer'in yolunu tutabilir, çarşamba-perşembe geceleri The Agency'de İskender Paydaş ve orkestrasını dinleyebilirsiniz. Interni'deki özel geceleri ve Blue Marlin'de şef Deniz Ahmet Köse'nin yemeklerini de es geçmemek gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA