Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

İstanbul’da dikkatimi çekenler

Keşke tüm şehri ünlü graffiti sanatçısı HighHero baştan ayağa boyasa!
Karaköy-Galata hattında hüzünlü duvarların sesi olup konuşturma hali benim çok hoşuma gidiyor. Sanki ben Bodrum'dayken o daha çok renk katmış şehre; her yerde o var.

Çukurcuma'daki Müz aslında yeni bir trend alarmı bizim için. Hem botanik, hem de kahve tutkusu olanları bir araya getiriyor. Sarmaşıkların, tasarım saksıların içindeki bitkilerin donattığı mekanda yaşam alanınızı yeşillendirebileceğiniz birçok seçenek mevcut. Bizim kızlar Derya ve Ferhan Şensoy'un da favori mekanı.

Yine Çukucuma'dayız.
Cuma isimli mekanın tuvaletindeki 'cinsiyetsiz tuvalet' uyarısı bugüne kadar dikkatimi çekmemişti. Altındaki ibare de ilgi çekici. 'Toplumsal cinsiyet ve tercih çeşitliliğinin tüm öznelerine açık'. Artık bu cinsiyet ayrımcılığına karşı tepki olayına mekanlar da el atmış ve uniseks tuvaletler ile tepkilerini ortaya koymaya başlamışlar. Bakalım bu durum ve trend bizde ne kadar kabul görecek...

Bugüne kadar Bebek'teki hiçbir yenilik ilgimi çekmemişti ta ki Bebek Lokal'i duyana kadar. Mekanın yaratıcısı Turgay Yıldız semte, ev tadında bir yaşam alanı yaratacağından bahsettiğinde bu kadar çabuk sonuç alacağını düşünmemiştim. Çok katlı mekanın şimdilik giriş katı keyifli kullanımlık.
Git, tüm gün yayıl işte. Sanki minyatür bir Soho House; üyelikli olsa hoş olurmuş.

Teşvikiye'de yine hummalı çalışmalar var. Bir yandan Socrates Bistro daracık bir sokakta can bulmaya hazırlanırken; birkaç adım ötesindeki Moro da tapas ve kokteylleri ile dikkat çekiyor. Gece 02.00'ye kadar müzik ve eğlence de var barında, hemen yer edinin. Reasürans pasajındaki Kantin'in rezervasyonla gidilen akşam yemekleri de pek popüler. Mini barında içkinizi de yudumlayabiliyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA