Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bir stalker’ın sosyal medya haritası

'Stalker da ne?' diyebilirsiniz. Stalker'lık; birisi hakkındaki bir bilgiye, o kişinin isteği dışında ve ona hissettirmeden ulaşmak, ona takıntılı bir hale gelip bu şahsı rahatsız etmektir. Bir zamanların telefon sapıklığı gibi yani... Teknoloji sayesinde, artık hepimiz birer sosyal medya stalker'ı olduk. İşte stalker analizlerim:
Birini kafanıza taktınız, Twitter'dan sosyal zekasını çözüyorsunuz. Attığı tweet'ler sayesinde düşünce yapısını, kelimelerle ilişkisini, cümle kurabilme yeteneğini görüyor, ileride nasıl bir adamla karşılaşacağınızı anlıyorsunuz.
Bu kişinin Instagram sayfasında, onun hayat tarzını analiz edebilirsiniz. Zevkleri size uyuyor mu, hangi mekanlara gidiyor, ne yiyip içiyor, kimlerle fotoğraf paylaşıyor ve kimleri takip ediyor, görüyorsunuz.
Benim favorim ise; LinkedIn... Bu platformda, stalk'ladığınız kişinin dünyasındaki pozisyonunu öğreniyor, parası pulu var mı, üç kağıtçı mı, değil mi çözebiliyorsunuz.
Snapchat'te ise eğlenceli biri olup olmadığı ortaya çıkıyor. Özellikle gece gezmeyi seviyorsa, iki kadeh içtikten sonra atacağı snap'ler, onun hakkındaki gizli kalmış gerçekleri ortaya çıkarıyor.
Gelelim Swarm'a... Ah Swarm; tam da kovalamayı sevenler için yaratılmış bir uygulama. Takipte olduğunuz kişinin ne zaman nerede olduğuna bakıp checkin yaptığı mekanların izini sürebiliyorsunuz. Gözüne kestirdiği kişiyle karşılaşmak isteyenler, onun Swarm hesabını bir dedektif gibi takip ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA