Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Ötenazi ne derece haktır?

'Senden Önce Ben' (Me Before You) filmini izlediniz mi? Ben tam kitabına başlayacakken, filminin kurbanı oldum! Hıçkıra hıçkıra, salya sümük ağladım. 'Will'; genç, yakışıklı ve başarılı iş adamı... Ekstrem sporlara tutku duyuyor ve herkesin gıpta ettiği bir hayata sahip. Ardından bir kaza sonucu felç kalıp tekerlekli sandalyeye mahkum oluyor. Ona bakması için işe alınan Polyanna karakterli 'Louisa' ile arkadaş olup hayata tutunuyor.
Birlikte birçok yeni şey keşfediyorlar.
İşler buraya kadar güzel... Tabii filmin derinlerinde aşk da var. 'Will', bir daha eskisi gibi mutlu olamayacağını düşündüğü için ötenazi hakkını kullanıyor. İşte o noktada, izleyici de gözyaşlarına boğuluyor.
Tüm dünyada halen tartışmalı bir konu olan ötenazi hakkı; Hollanda, Belçika, İsviçre'de ve Amerika'nın bazı eyaletlerinde yasal. Bu hakla; iyileşmesi mümkün olmayan hastalar, kendi hayatlarına son verme kararı alabiliyor. Şimdi herkes birbirine aynı soruyu soruyor: Ötenazi, ne derece insan hakkı, ne derece doğru?
Kafalarda aynı soru dönüp duruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA