Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nun akıbeti nedir?

Pazar akşamı, Harbiye Açıkhava'daki son konseri izledik. Çünkü Açıkhava sahnesinde restorasyon başlayacak. Türkiye'nin en önemli sahnelerinden olan ve her yıl yüzbinlerce sanatseveri sevdikleri sanatçılarla buluşturan sahneye, kapalı tavan geliyor. Henüz burada neler yapılacağını net olarak biz de bilmiyoruz, belkide son defa bir aradayız...
Evet, bir belirsizlik, bir endişe var. Kimisi, sahne yıkılıp yeniden yapılacakmış diyor kimisi de yıkılması söz konusu değil, sadece üstüne açılır kapanır tavan yapılacak diyor...
Burada yapılması öngörülen işlem her ne ise, sahnenin özgün yapısı korunarak yapılacağı iddia ediliyor.
Bir ara konu, Harbiye Açıkhava'nın hemen yanı başındaki İzzet Çapa'nın Cahide'sine geliyor, 'Vay be' dedirtiyor. Neden mi? Çünkü artık o da yok!
Bu mekan dünyaca ünlü oyuncuları, sanatçıları ağırladı.
Türkiye'de yeme-içme sektörüne yön veren, sahne şovları ile fark yaratan bir mekandı. Her turistin ilk adresi, kına gecelerinin, doğum günü kutlamalarının vazgeçilmeziydi. Ne oldu? Şimdi Açıkhava da özünden uzaklaşır, çirkinleşirse? Yerine gitmek istemeyeceğimiz bir sahne inşa edilirse? Ya da tamamen yok olursa?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA