Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Mekanlar out, herkes ev partilerinde

Bugünlerde şehrin en popüler mekanlarına gidenler, birbirlerine hep aynı soruyu soruyor: Millet nerede, burası neden bu kadar boş? Ev partilerinde patlama yaşanıyor da ondan!
Artık herkes evinde coşuyor hop hop hop! Ev kiralama uygulaması Airbnb'yi bilirsiniz; dünyanın her yerinde ev ararken çok işe yarar. Bu aplikasyonu kullanarak New York ve Londra'da hayalimdeki evleri tutmuştum. Otelden daha uygun fiyata, manzarası ve dekorasyonu muhteşem dairelerdi.
San Fransisco merkezli şirketin halkla ilişkilercisi, İstanbul'da bir gecelik ev kiralayanlardan şikayetçi olan evsahipleri ile uğraştıklarını söylüyor. Parti vermek için kiralayıp evin altını üstüne getiriyor, sabah terk ediyorlarmış. Airbnb de bu yüzden önlem alacakmış. Bu parti evlerinde neler oluyor, ben de çok merak ediyorum. Unutmadan; bugün bir arkadaşımın evinde, Mor ve Ötesi'nin akustik performans sergileyeceği 35'inci yaşgünü partisi var. Bebek'teki bu partiye gideceğim ve detayları sizinle paylaşacağım.
Peki son dönemde neden ev partileri bu kadar popüler oldu?
1- Etrafınızda tanımadığınız insanları görmek zorunda kalmıyorsunuz ve arkadaş grubunuzla daha güvenli bir alanda sosyalleşiyorsunuz.
2- Mekandaki DJ'in müzik tercihlerine göre eğlenmeniz gerekmiyor. Evsahibi kafasına göre kendi müziğini yapıyor.
3- 'Ne giydi, ne taktı, kim ne dedi?' derdi yok; pijamasıyla gelen de var, şık payetli elbisesiyle de... Evde her kafa uyuyor.
4- Gece dışarı çıkmanın bedeli, kişi başı 200-1000 lira arasında. Yediğine içtiğine göre fiyat değişir tabii. Bir bardak içki fiyatına bir şişe alınca, ev partileri çok daha hesaplı oluyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA