Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Contemporary Istanbul’a baskın yaptım!

Gazetemiz SABAH'ın medya sponsoru olduğu Contemporary İstanbul'a ilk baskın yapanlardandım... Ama etrafta benden hızlı davrananlar da vardı elbet. Cem Yılmaz o isimlerden biriydi bu yıl... Zaten kendisi, sanatsal işlerin en büyük destekçilerinden. Bir ara Cem'i, sanat eserleriyle poz verirken gördüm. Yakında Cem'den de bir sanata saygı duruşu bekliyoruz. Peki Contemporary Istanbul'da en çok neler konuşuldu?
Hemen hızlı bir tur yaptım. İşte öne çıkanlar...
Etkinliğin en dikkat çekici isimlerinden biri, Ahmet Güneştekin'di. Ünlü sanatçının Marlborough Gallery'de sergilediği kuru kafalı eserleri çok konuşuldu. Kimisine göre kuru kafa uğursuzdur ama bunlar hiç öyle durmuyor; hemen kapıp evine götürmek istiyor insan.
Bir ara Işıl Reçber'e rastladım; taşınacağı yeni evi için birkaç eseri gözüne kestirmişti.
Ee artık ev dekorasyonuna sanat galerilerinden eserler eklemezsen, evin evden sayılmıyor!
Binlerce doları harcayacaksın bu eserlere, yoksa o havalı ev davetlerini unut!
Sevincy adıyla tasarımlar yapan Sevinç Yıldız'ın imzasını taşıyan Chanel çantaya bittim! Alışveriş bağımlısı kokoş kadınlarımızın, sanatsal akıma ayak uydurmaları için mutlaka evlerine almaları gereken bir eser.
Bedri Baykam da bu yılın merak edilen isimlerinden. Kendisini aradım bulamadım; katlar arasında dolanırken elim ayağıma dolandı.
Bir de 'Bu yıl Contemporary Istanbul'a yabancı galeriler rağbet göstermedi' diyenler vardı. Halbuki ben çokça yabancı galeriye denk geldim.
Fuarın en dikkat çekici bölümlerinden biri de Arçelik'inkiydi.
Geri dönüşüm tesislerinden elde edilen malzemeleri, Türkiye'nin önde gelen sanatçıları ve genç tasarımcılarının elinde sanat eserlerine dönüşmüş. Bu bölümde; elektrikli süpürge hortumları, elektrik kabloları, bağlantı aparatları gibi malzemeler oturma birimine dönüşmüş. Çalışmada yer alan sanatçı Ece Çınar, "Beni döngü içinde tut; ne de olsa çirkin parçalar bir araya geldiğinde güzeldir" diyor.
Son zamanlarda herkes bir David Bowie kafası yaşıyor sanırım. Son olarak Cadılar Bayramı'nda DSquared markasının yaratıcıları Dean ve Dan Caten, Bowie kılığına bürünmüştü.
Türkiye'deki Cadılar Bayramı kutlamalarında da birçok kişi, kıyafetleri ve makyajlarıyla David Bowie'yi andı. Contemporary'de de çok sayıda David Bowie eseri bulunması dikkatimi çekti.
'Pop isterim, renk isterim' diyenler için harika çalışmalar...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA