Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Damat ayakkabısının altına isim yazılır mı?

Beş yıldızlı bir otelin, 810 numaralı odasından bildiriyorum. İstanbul'un tam göbeğinden, Zorlu Center'ın yanı başındaki Raffles İstanbul'dan... 24 saatte başımdan neler geçti?
Otelde konakladığım bu 24 saatin içinde bir de düğüne katıldım. Gelin ve damat odaları arasında mekik dokudum. Damat odasındaki hazırlıklar devam ederken, bekar kalan erkeklerin ismini damadın ayakkabısının altına yazmayı teklif ediyoruz.
Ve o gırgır konusu ciddiye biniyor ve sıra ile hepimiz adımızı yazıyoruz. Kızların himayesindeki bu gelenek erkekler için de uygulanabilir canlarım; ne dersiniz?
Bu arada otele adım atar atmaz etraftaki Ortadoğulu turistler dikkatinizi çekiyor.
Hepsi de üçer-beşer kişilik gruplar halinde bir köşeden diğer köşeye yürüyorlar. Bir başına oturana, kahvesini yudumlayana denk gelemezsiniz. Ortadoğu ülkelerinden en çok Katarlılar İstanbul meraklısı. Peki nasıl insanlar bu Katarlılar? Hemen bir otel çalışanının yanına yanaşıyorum; ön bürodan, sohbeti keyifli bir arkadaştan tüm detayları alıyorum.
Katarlılar alçak gönüllüler yani Avrupalının yüksek beklentisine sahip değiller; içten ve samimiler. Birkaç kez sohbet etme fırsatınız olursa size bol bol teşekkür edip sarılıyorlar. Bunları anlatan otel çalışanının gözlerinin içi gülüyordu.
Duyduklarım karşısında şaşırdım elbette.
Mesela çok hızlı yemek yiyorlarmış ve etoburlarmış. Özellikle Nusret, en favori restoranlarıymış. Yeme-içme keyiflerini otel odalarında yapmayı tercih ediyorlarmış.
Ya dışarıdan kebap ağırlıklı sipariş veriyorlar ya da otel mönüsünden bol bol meze ve Türk işi yemek tercih ediyorlarmış.
Zengin Ortadoğuluların en çok tercih ettiği oteller sırası ile Four Seasons, Çırağan Kempinski ve Raffles'mış. Bu üçünün de doluluk oranı oldukça yüksekmiş.
Konaklayanların birçoğu odalarını otelin imkanları dahilinde isteklerine göre dekore ettiriyorlarmış.
Lady Gaga ve Hugh Jackman'ın da kaldığı 25 bin Euro'luk kral dairesi de Katarlı prenslerden rağbet görüyormuş.
Yeme içme sektörüne benden bir tavsiye!
Anlaşılan şu ki biz hâlâ Avrupalı, Uzakdoğulu turiste uygun restoranlara sahibiz. Burada Ortadoğuluların gidebileceği çok fazla seçenek yok. Aklı olan onları hedefleyen şaşaalı, fiyakalı bir restoran açar; Ortadoğulu turisti havada kapar!


Katarlı prensler, Raffles İstanbul'da en çok Lady Gaga'nın kaldığı 25 bin Euro'luk kral dairesinde konaklıyor.


İstanbul'da beş yıldızlı bir otelde 24 saat geçirdim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA