Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

2020’de ‘helal ekonomi’ 22 milyar dolar değerinde olacak

11 Kasım'da sona eren Brand Week Istanbul'dan aklımda kalan çarpıcı notları, sizinle paylaşmazsam olmaz...
Trend ve strateji danışmanlığı yapan Shepherd Laughlin'e göre; gelecek yıllarda kadınlığın tabuları iyice yıkılacak.
Yapılan araştırmalara göre; kadınlar, istenmeyen tüylerini eskisi kadar dert etmiyor. Onlardan beklenenin aksine, dantelli ve seksi iç çamaşırları yerine; erkeklerinkine benzeyen pamuklu ve rahat iç çamaşırları giyiyorlar.
Sağlıklı içecekler ve doğal yiyecekler; yemeiçme trendlerinin temelini oluştururken, abur cubur ve fast food hayatımızdan çıkacak.
Laughlin, helal ürünlere de dikkat çekiyor. Son dönemde yükselişte olan helal ürün ve helal seyahat trendi, Müslüman ülkelerde hızla yayılmaya devam edecek. Helal seyahate yatırım artarken, Laughlin bu pazarın hacminin 2020'de 22 milyar dolara ulaşacağını söylüyor.
Kıdemli kreatif direktör Stephen Royle ise, Türkiye'nin de dahil olduğu merak araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre; 'Başkalarında hayranlık uyandıran özellikler neler?' sorusuna Türkler'in verdiği cevaplarda ilk sırada girişimcilik, ikinci sırada kültürlü olmak, üçüncü sırada ise çok gezmek bulunuyor.
Eğer herkesi kendinize hayran bırakmak istiyorsanız; hemen iyi bir fikri hayata geçirmeli, girişimcilik ruhunuzu gösterebileceğiniz bir işe el atmalısınız. Evde TV karşısında yapacağınız el işlerini bile, e-ticaret sayesinde bir günde internete taşıyabilirsiniz. Bir bakmışsınız, tüm konu komşu sizi kıskanıyor. Girişimciliğin yanı sıra bol bol okumalı, araştırmalı, sergilere, müzelere ve galerilere gitmelisiniz. Yanınıza sevdiğiniz kişileri alıp bol bol seyahat edin. Bu, ruhunuza yapacağınız en büyük yatırım. Göreceksiniz, sonunda hayranlarınız olacak. Çevrenizdekiler, 'Hayat sana güzel' deyip hayranlıklarını dile getirecekler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA