Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Popüler mekanlardan, evcil hayvan konusunda iki farklı görüş

Pazar günkü yazımda, gece kulüplerine köpeklerini götüren kadınlarımızdan bahsetmiştim. Yüksek sesli müzik çalan mekanlara köpekle gitme mevzusu birilerinin canını öyle bir yakmış ki; kimisi mesaj atarak, kimisi de arayarak şak diye tokadı yanağıma yapıştırıverdi! 'Sen kim oluyorsun da bu konuyu yazıyorsun!' diyenler oldu. Halbuki yazıda hiçbir isim vermemiştim; kim üstüne alınırsa...
Bir canlıyı aksesuvar gibi görüp kıyafetine kombinleyen, ilgi çekmek için sevimli köpek yavrularını yanlarında taşıyanlara tavsiyem; köpeklerini bir arkadaş olarak görmeleri... Onlara sevgi verip bu canlıların sakinleştirici etkisinden faydalanmaları...
İstanbul'daki mekanlar, evcil hayvan konusunda ikiye ayrılıyor. Gündüzleri hizmet verenler, genelde evcil hayvanlara karşı daha sıcakkanlı. Yanınızda köpeğinizle gittiğinizde size su ve yemek kabı temin ediyorlar. Akşam ve gece saatlerinde hizmet veren mekanların çoğu ise kuralcı ve sert bir tavırla 'Köpek alamıyoruz' deyip birçok kişiyi geri çeviriyor. Bu işletme politikası, genelde mekan sahibinin hayvansever yönüyle alakalı olabiliyor. Mekanın patronu bir köpek sahibiyse hiç sorun yok; köpeğinizi tasmasız şekilde bile mekana sokabiliyorsunuz.
Özellikle de gündüzleri...

İNCE BİR ÇİZGİ VAR
Popüler mekanların işletmecileri, konuyla ilgili tedbirli davranıyor. Hatta birçoğu; köpek mevzusunun, çocuk konusu kadar önemli ve hassas olduğunu söylüyor. 'Müşterilerimize bir uyarıda bulunurken, doğru kelimeleri seçmeye özen gösteriyoruz. Uyardığımız müşterilerden, aşırıya kaçan tepkiler alabiliyoruz' diyorlar. Burada iş; hayvanın sahibine düşüyor. Anlaşılan o ki, işletme yürütmeliklerinde konuyla ilgili bir madde yok. Hayvan sahipleri, dilerlerse köpekleriyle birlikte mekana dalabiliyorlar!
Konunun bir de diğer müşteriler açısından görünen boyutu var... Etrafta köpekten korkan veya benim gibi bu tarz mekanların, hayvanların sağlığı için uygun olmadığını düşünenler olabilir. Bu kişiler de köpek sahiplerine, haklı olarak uyarılarda bulunuyor.
Birkaç popüler mekanın hayvan politikasına göz atacak olursak... Nişantaşı'ndaki Sess, yüksek sesli müzik çalındığı için mekana köpek almıyor. 'Hem müşteriler rahatsız olur, hem de canlının sağlığını düşünüyoruz' diyor yetkililer.
Gündüz mekanlarından Nişantaşı'ndaki Grey, Cihangir'deki Hazine ve Bebek'teki Lucca; kendilerini hayvansever mekan olarak nitelendiriyor. Ama burada ince bir çizgi olduğunun altını çiziyorlar. 'Mekana köpeğiyle giden müşteriye gösterdiğimiz hassasiyeti, aynı anda orada yemeğini yiyen ve yan masada köpek olduğu için rahatsız olan insanlar için de gösteriyoruz' diyorlar. Kısacası; hayvanseverlik ince iş... Bundan sonrası için karar sizin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA