Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

48 saatlik Dubai turuna çıkıyoruz

Bir çılgınlık yapıp alışkanlıklarımı bozuyor, ufak bir el bavulu hazırlayıp (ki içinde yazlık ne ararsanız var; parmak arası terliklerim, şortlarım, güneş kremlerim, tişörtler...) havaalanının yolunu tutuyorum. Havalimanında uzun zamandır Uzakdoğulu turistleri görmeye alışık değildim ama bu kez her adımda onlarla karşılaştım. Bu nedenle 'İstanbul'a gelmiyorlar' diyenlere cevap olarak fotoğraflarını çekiyorum. Ülkemize sadece Ortadoğulu turistlerin geldiğini sananlara kapak olsun!
Neyse uçağıma yetişmem lazım... Hızla lounge'a gidip grup arkadaşlarımla buluşuyorum. Emirates ile ilk uçuş tecrübem olduğu için meraklı gözlerle uçağa biniyorum. Uçak içi konforu, yemek mönüleri ve sunulan ikramları tek tek inceliyorum, en ufak ayrıntısına kadar... Dubai ve ötesine geçmek için özellikle bu firma tercih ediliyormuş. En çok dikkatimi çeken; gidilen destinasyona göre değişen mönüler oldu. Mesela Uzakdoğu'ya uçuyorsanız, kabin içi yemeğiniz Uzakdoğu lezzetlerinden oluşuyor.


Lego'lar ile yapılan Tac Mahal, çok görkemli.

LOS ANGELES GİBİ
Gelelim iki günlük kaçamağıma... 'Yaz gelmeden önce yazı esmer tenimle karşılayayım' diyenler için bence en ideal tatil noktası Dubai... Hele ki benim gibi uygun fiyatlı tatil paketlerini tercih ediyorsanız, yaz kafası yaşamak için ideal. Bugüne kadar Dubai, benim için yakın mesafedeki Las Vegas'tı, şimdiyse biraz Los Angeles... Neden mi? Çünkü yapımı yeni tamamlanan Dubai Parks & Resorts'ta;
Hollywood, Bollywood, Columbia ve Dreamworks film stüdyolarının ikonik film setlerinde gezebiliyor, filmin bir parçası olup eğlenebiliyorsunuz.
Legoland ise; hem minikler, hem de büyükler için tam bir oyuncak şehir! Lego ile tasarlanabilen her türlü detayı, hatta sanat eserlerini görebiliyorsunuz.


Dubai Parks'taki 'Şirinler' seti.

NUSRET, 'NARCOS' SETİNDE
Dubai'nin son dönemdeki en popüler restoranlarının başında Nusret geliyor. Four Seasons'ta hizmet veren Nusret'i ziyaret ediyorum. O sırada Nusret bir masada et kesiyor, o ünlü tuzlama hareketini yapıp hayranları ile fotoğraf çektiriyordu.
Bize "Size baklava ısmarlayayım" dedi, ayaküstü lafladık. "Buradan nereye gidiyorsun?" dediğimde Columbia'ya 'Narcos' dizisinin setine misafir olacağını söylüyor. Vay be Nusret, yakında seni de dizinin yeni bölümlerine konuk oyuncu olarak alırlar bence.
Yakışır!


Hollywood stüdyoları, Los Angeles'takileri aratmıyor.

UMUT'UN 'RÜYA'SI
Konumuza dönersek... Nusret'in yanı sıra Dubai'de popüler bir Türk restoranı daha var: Umut Özkanca'nın Rüya'sı... Rüya'da, Anadolu yemekleri özel tariflerle sunuluyor. Gidip göremediğim diğer Türk restoranlarını, pastaneleri ve kafelerini de eklersek, şu sıralar Dubai'de Türk mutfağının bir hayli popüler olduğunu söyleyebilirim.


Çölde safari yemeği, ilginç bir deneyimdi.

LÜKS DANIŞMANI TÜRK
Uzun zamandır Dubai'de yaşayan Burcu Hazinedaroğlu yeni bir iş kurmuş. Orada yaşayan zenginlere lifestyle ve lüks tüketim danışmanlığı hizmeti vermeye başlamış. Evlerinin dekorasyonundan alacakları sanat eserine, giyimlerinden kuşamlarına her şeylerini Burcu'ya emanet ediyorlar.
Bence çok yerinde olmuş çünkü Dubai'de yaşayanların çoğu, çılgın tüketim dünyasında bir yaşam stiline sahip olabilmek için danışmanlığa ihtiyaç duyabilir. Bu hizmetin benzerine Türkiye'deki zenginlerin de ihtiyacı var bence...

JUSTIN, ŞEYH'İN SARAYINDA KALACAK
Mayıs ayında Dubai'de konser verecek olan Justin Bieber, Şeyh Muhammed'in yazlık evinde, pardon sarayında misafir olacakmış. "Neden ki?" diye sorduğumda, Dubai'de yaşayan arkadaşlarım tebessümle cevap veriyor: 'Şeyh'in torunlarına eğlence olsun diye evde karaoke yapacaklardır!' Ne hoş bir misafirperverlik! Belki o tarihlerde ben de orada olurum.

ŞEHRİN OLMAZSA OLMAZLARI
Dubai'ye yolunuz düşerse; mutlaka yapmanız, görmeniz gerekenler neler bilmek ister misiniz? Hemen notunuzu alın öyleyse...

Rixos'taki El Chiringuito, beach club eğlencesi arayanlara tam bir Ibiza kafası yaşatıyor. İtalyan mutfağı ağırlıklı mekan, perşembeden itibaren tıka basa doluyor. Mekanın rakibi ise, Bodrum'da da bir şubesi bulunan Nikki Beach. Şehrin uzak bir noktasında bulunan Nikki'de, cuma günleri düzenlenen brunch'lar çok keyifli.

Old Dubai bu aralar yükselişte... Dubai'nin ilk yerleşim yeri olan bölge, eskise de sonradan kıymete binmiş. Sokaklardaki artistik yenilikleri fotoğraflayabilir, yükselişe geçen sanat akımının parçası olabilirsiniz.

Cipriani'nin içinde açılan Socialista'da takılabilirsiniz. Gizli oda konseptli mekanın benzeri New York'ta da var. Tam bir gizli kalsın kafası...

Nusret'in kapı komşusu Coya da son günlerin popüler adresi. Mekana gizli bir kapıdan giriliyor, üstelik üye olma şartı aranıyor. Canlı müzik yapılan gecelerde, yerel zenginlere ve cool tiplere rastlayabilirsiniz.

Deniz ürünlerini seviyorsanız, Dubai'nin en hip restoranı Maine Oyster Bar&Grill. Rezervasyon konusunda oldukça sıkılar... En son Eda Taşpınar burada görülmüş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA