Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bodrum'da esnaf umutlu herkes 23 Haziran’ı bekliyor

Bu yaz sezonunda Bodrum esnafının beklentisi çok yüksek.
'Daha çok dolup taşacak buralar' diyorlar. Geçtiğimiz yılların endişesi bu sene yok; varsa bile oranı düşük.
"Neden?" diye sorduğumda umut verici sebepler sunuyorlar. İlk olarak, Ramazan ayının daha erken bir tarihte başlayıp sona ermesi...
Yıllardır Ramazan yazın tam ortasına denk geliyordu ama bu yıl haftaya bayram... Yani 23 Haziran'dan itibaren Bodrum'da curcuna başlayacak.
Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı birçok kişinin tatil hevesi kursağında kalmıştı. Bu yıl aynı tarihlerde kimse İstanbul'da kalmak istemeyecektir.
Güvenlik önlemlerinin artırılması da cabası. Artık mekanlarda ve marina girişlerinde daha sıkı bir arama ve X ray taraması yapılıyor.
Gelelim fiyat konusuna... Yabancı turistin Bodrum'dan ayağını çekmesinden mi, yoksa akıllı turizmcilerin 'sezonluk kazıklama operasyonunun' bir fayda getirmediğini anlamasından mı bilinmez, artık 'ulaşılabilir lüks' tatiller yapılabiliyor.
Yatırımcılar da korkusuzca yeni işlere imza atıyor Bodrum'da. Sağım solum yeni beach club'lar, plajlar, oteller ve restoranlarla dolu.


Boho Hotel


Yalıkavak Marina

KADIN EVSAHİPLERİ
Geçtiğimiz yıldan bu yana Yalıkavak merkezde ev kiralıyorum ve evsahibim bir kadın. 'Bunda şaşıracak ne var?' diyebilirsiniz ama sadece benim değil, Bodrum sahil hattında yer alan birçok otel, restoran ve yazlık evin çoğunun sahibi kadın... "Nasıl olur?" diye sorduğumda, evsahibim şöyle anlattı: "Büyük büyük babalar, topraklarını evlatları arasında bölüştürürken, deniz kenarları değersiz olur düşüncesiyle kızlarına sahili, erkek çocuklarına ise tepeleri ve ormanlık alanları bırakıyorlarmış. Gel zaman git zaman Bodrum değerlenip turizmin göbeği olunca, evdeki hesap çarşıya uymamış tabii...
Değersiz olduğu düşünülen ama günümüzde büyük değer kazanan toprakların çoğunun sahibi kadınlar olmuş. Buralarda kadınların sözü erkeklerden daha çok geçiyor."


Bloom&Bake

BOHO'NUN PARTİLERİ
Bodrum'da bu sezon dikkatimi çeken adreslerden de bahsedeyim... Plaj Caddesi üzerinde beş odalı butik bir otel Boho... Geçtiğimiz yaz açıldı ve bu sene oda bulmak, yer ayırtmak neredeyse imkansız.
Bodrum'un Lucca'sı desek yeridir.
Günbatımında başlayan chill out partilerle şimdiden konuşulmaya başladı. Hafta sonları Memo Garan'ın çaldığı saatlerde ise sağınız solunuz İstanbul'dan tanıdık popüler simalarla doluyor.
Bloom&Bake ise İstanbul'da Teşvikiye'den kapı komşum olur. Fulya Terim'in ortaklığıyla bu yaz Bodrum'a transfer olmuşlar. Her sabah taze taze sıcacık açmalar, kruvasanlar, poğaçalar sizi bekliyor. Birçok tatlı çeşidi ve pastalar da yapıyorlar. Kuşkusuz bu haber yazlıkçıların çok hoşuna gidecek. Kahvaltı sofranızda bu lezzetlere yer açın derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA