Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Klasik güzellik yargılarını yıkan Türk model Öykü

İstanbul'daki kısır döngüden daha önceki yazılarımda bahsetmiş ve 'Aynı kazan aynı kepçe' benzetmesini yapmıştım. Peki ne demek istemiştim? İstanbul'un popüler isimleri hep aynı mekanlara gidiyor, aynı insanlarla selamlaşıyor, aynı kıyafetleri tercih ediyor, hatta aynı şeylere kafa yoruyor. Neyse ki bazen yeni zihinler yenilikçi tavırlarını ortaya koyuyor da kafamız sıfırlanıyor. İşte şu sıralar dikkatimi çeken yeniler ve yeni durumlar...

FARKLI VE ÖZEL

ORGANİK MODEL: Ülkemizde mankenlik piyasasının kuralları neydi? Defilelerde, neredeyse 40'ına yaklaşmış şöhretli modeller tercih edilir, tanınmamış toy isimlere şans verilmezdi. Hal böyle olunca, birçok model podyumlar yerine dizi setlerini tercih ederdi.
Diyelim ki boyun posun uygun olduğu için model oldun. Sonra bir dizi estetik ameliyat geçirip baştan ayağa yenilenmek şarttı. Dudak, burun, kulak, çene; ne varsa değişime uğrardı. Göğüslere silikon da takıldı mı, podyumlara hazırsın demekti.



Şimdiyse dünya moda sahnesinde boy gösteren bir Türk model var. İsmi Öykü Baştaş. Bildiğimiz kalıpların çok dışında bir profile sahip Öykü... Instagram hesabını inceleyince, son paylaşımı dikkatimi çekti. Öykü, kendisine yöneltilen eleştirilere şu cevabı vermiş: "İnsanları, farklı oldukları için çirkin bulmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Sıradan güzellik anlayışına inanmıyorum. Modellik yapmak için bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bence insanlar, onları farklı yapan şeylerle daha özel oluyor." Eleştiriler de, beğeniler de Öykü'nün pek umrunda değil. Paris, Milano ve Londra'da modellik ajanslarıyla çalışan Öykü, Milano Moda Haftası'nda Gucci defilesinde podyuma çıktı. Birçok dünya markasıyla daha çok iş yapacak. Hazır mısınız; güzellikle ilgili tüm yargılarımız değişiyor. Şimdi kafalarımızı değiştirme zamanı.
MEZE BRUNCH'LARI: Teşvikiye-Topağacı'nda yaşanan değişimden ara sıra bahsediyorum. Son olarak açılan meyhanelerden söz etmiştim. Sıra sıra dizilen irili ufaklı bu mekanlar için "Hiç tarzım değil... Bu meyhane işinin sonu nereye gidiyor?" diye söyleniyordum. Ama onlardan birini keşfedince resmen dilim damağım tutuldu! İşte karşınızda Ahali... Bu mekan için mahallenin meze barı diyorlar. Topağacı'nda pek çok müdavimi olan mahalle barlarına kafa tutuyor Ahali...



Barda oturup gözünüzün önünde hazırlanan lezzetleri izliyorsunuz. Yeni nesil mezeler, aklınıza gelmeyecek şekilde harmanlanıyor ve süslenip püsleniyor. Mekanın dekorasyonu da hiç alaturka değil; modern ve şık... Tasarımıyla New York kafası yaşatıyor herkese. Fonda da 90'ların Türkçe müzikleri; daha ne olsun... Hafta sonları ilginç bir yenilikle bize selam çakıyorlar; meze brunch'ları. Gidin güne burada başlayın...

ÖZTÜRK'TEN 2.5 SAATLİK SET

EVDE BURNING MAN FESTİVALİ: Geçtiğimiz Ağustos-Eylül aylarında en çok bu festivalden bahsettik. ABD'nin Nevada eyaletindeki Black Rock Çölü'nde düzenlenen, dünyaca ünlü isimlerin katıldığı Burning Man festivalinin temelinde sanat ve müzik var. Dünyanın her yerinden DJ'ler, art car denilen sahnelerde performans sergilerken, Türk DJ Cüneyt Öztürk de kendi müziğiyle festivalde yer almıştı.



Peki bu insanlar genellikle ne tarz müzik dinliyor? Bu soruya Cüneyt'in hazırladığı 2.5 saatlik setle yanıt bulabilirsiniz. Soundclud'da Cuneyt Öztürk Merkabah-Burning Man 2017 ismiyle bu seti bulabilir ve evde kendi Burning Man festivalinizi düzenleyebilirsiniz. Hatta arkadaşlarınızla Şeyma Subaşı stili festival kıyafetleri giyip küçük bir parti verebilirsiniz. Erkek arkadaşınıza Oğulcan Engin taytı almayı da unutmayın! Hadi gençler; sağlam bir eğlence bahaneniz daha var artık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA