Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Bir destanı doğru anlayabilmek

Sarıkamış; ülke tarihinin, değeri pek de anlaşılamamış destanlarından biri. Bugüne kadar tarih kitaplarında hep 'çaresizce ölüme yollanan 90 bin kişi' olarak tanıdık o kahramanları.
Evet, Osmanlı ordusu Sarıkamış'ta büyük kayıplar verdi ama onları çaresiz bir mağlubiyetin tarafları olarak anmak büyük hataydı.
Dedelerimiz orada çok başarılı muharebeler de yaptı.

SENEYE SİZ DE GELİN
Bu hafta sonu Bingür Sönmez hocanın bir bebek gibi büyüttüğü 'Sarıkamış Dayanışma Grubu'yla beraber, anma törenleri için Sarıkamış'a gittik. Bingür Hoca, son 10 senedir tüm enerjisini Sarıkamış'a hak ettiği ilginin gösterilmesi için harcıyor. Bölgeyi adım adım gezip toplu mezarları buluyor ve oraların ziyaret yeri haline getirilmesini sağlıyor.
Üç gün boyunca, Osmanlı ordularının harekat rotalarını geçtik. Dondurucu soğukta, kilometrelerce yürüdük, dağları aştık. Son gün de Sarıkamış'a gelen binlerce kişiyle, 8 kilometrelik temsili yürüyüşü yaptık. Her yaştan insan, elinde Türk bayrağıyla, tüm zorlukları aşarak geçti dağları...
Sarıkamış gerçek bir destan ve bu destanın gelecek nesillere daha iyi anlatılması gerekiyor.
O yüzden, seneye siz de gelin; hep beraber gidelim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA