Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Tarih şehri İstanbul

Sıra sıra AVM'ler ve her taraftan fışkıran beton bloklarla dokusunu iyiden iyiye bozmuş olsak da; İstanbul hâlâ bu ülkenin en büyük markası. Tarihi, iklimi, kültürü, yemesi içmesiyle; kocaman bir ekonomik potansiyeli var.
BBC History, İngiltere'nin en çok okunan tarih dergilerinden biri...
12 yıldır yayımlanıyor ve aylık tirajı ortalama 90 bin civarında. Dergi, Ocak sayısında tarih tutkunu turistler için bir liste yayımladı. Listede, mutlaka görülmesi gereken 21 destinasyon var. Bir numaradaki şehir, İstanbul.

TURİZMİ DE DÜŞÜNÜN!
Yazı, "Bugüne kadar kültürlerin ve kıtaların birleştiği yer klişesini duyduysanız; bu şehir size fazlasını vâdediyor. En büyük vaadi; tarih. Şehrin modern tarafını bir kenara bırakın ve kendinizi Bizans ve Osmanlı eserleriyle dans ederken bulun" cümlesiyle başlıyor.
Listede Machu Picchu, Mexico City, Kudüs gibi destinasyonlar da var.
İstanbul yeniden dizayn edilecekse, turizm düşünülerek edilmeli; beton yığını konut projeleri değil.
Toplu taşıması, otelleri, şehir planı bu şekilde ele alınmalı. Bir alışveriş merkezine en fazla 20 yıl müşteri çekebiliyorsunuz, oysa şehrin ruhunu yansıtan destinasyonlar yüzyıllardır ilgi odağı olmaya devam ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA