Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Olimpiyata halk desteği

2020 Olimpik ve Paralimpik Oyunları için, IOC yetkilileri, üç gündür İstanbul'da incelemeler yapıyor. Mottomuz da açıklandı: 'Beraber köprüler kuralım.'
Basına yansıyan rakamlara göre; oyunlara yüzde 83'ün üzerinde bir halk desteği var.

SUBJEKTİF DESTEK
Yaklaşık bir ay önce bu köşeden, adaylık sürecine bir gazeteci olarak her türlü desteği vereceğimi yazmıştım. Desteğim sürüyor ama ortaya atılan rakamların da anlamlı olması gerekiyor. Halk desteği çok subjektif bir tanım ve ne yazık ki tek başına bir şey ifade etmiyor.
Bugün bu şehrin yaşayanlarına "Curling dünya şampiyonası gelsin mi?" diye sorsanız, ona da destek hayli yüksek çıkar. Hatta "Gelsinler ki ekonomi hareketlensin" diye de altını doldururlar. Önemli olan halk desteğinin rakamsal olarak ne olduğu değil; halkın, sporun içinde ne kadar bulunabildiğidir.
Bugün bu şehirde bisikletle bir yerden bir yere gidilemiyorsa, çocuklar mahalle aralarında spor yapacak alan bulamıyorsa, akşam televizyonların spor programları kahve muhabbetinden geçilmiyorsa; "Olimpiyat gelsin mi?" sorusuna yüzde 100 destek de alsanız anlamı yok. Bu noktayı gözden kaçırmayalım…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA