Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Melih Gökçek ve diğer başkanlar

Twitter tartışmasız çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri. Zaman zaman yanlış anlaşılmalara, eksik bilgilendirmelere ve istismarlara zemin olsa da; bugün bazı şeylerden haberimiz oluyorsa, bunda Twitter'ın büyük payı var.
Twitter, aynı zamanda kendi içinde kahramanlarını yaratan bir mecra. İnternet bağlantısından başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan fikirleri yayma imkanı vermesi dolayısıyla da rekabetin fazlasıyla çetin olduğu bir yer aslında.

HİZMETLERİNİ ANLATIYORLAR
Siyasetçiler, dünyada Twitter'ı en etkili kullanan insanlar arasında yer alıyor. Burası onlar için bir nevi, basın bülteni; hizmetlerini Twitter'dan anlatıyor, vatandaşın sorularını oradan dinliyorlar.
Melih Gökçek memleketteki en aktif Twitter kullanıcılarından biri. Her konuya ilişkin görüşlerini oradan dile getiriyor. Çoğu zaman da tartışmaları oradan yapıyor.
Peki, dünyanın önemli şehirlerinin belediye başkanları Twitter'ı nasıl kullanıyor?
Ignazio Marino... Roma Belediye Başkanı. 84 bin 800 takipçisi var ve bugüne kadar 3 bin 108 tweet atmış. Şehirdeki trafik düzenlemeleri, festivalde sahne alacak sanatçılar, vergi kanunları gibi konulara değiniyor...
Bertrand Delanoe... Paris Belediye Başkanı. 37 bin 659 takipçisi var ve 772 tweet atmış. Genel konu başlıkları; şehircilik, katıldığı uluslararası toplantılar ve oradaki görüşmeleri, kültür politikaları.
Belirli dönemlerde vatandaşların sorularını Twitter üzerinden de yanıtlıyor.
Boris Johnson... Londra Belediye Başkanı. 729 bin 236 takipçisi var ve 2 bin 909 tweet atmış. Genelde sosyal sorumluluk projelerine ilişkin mesajlar paylaşıyor.
Şehirdeki bir tenis turnuvasından da bahsediyor, ücretsiz ziyaret edilebilecek müzelerden de. Zaman zaman 'AskBoris' hashtag'iyle, Londralılar'ın sorduğu soruları yanıtlıyor.

GÖKÇEK SANKİ PARTİ LİDERİ
Mike Bloomberg... New York Belediye Başkanı. 500 bin 13 takipçisi var ve bugüne kadar 5 bin 970 tweet atmış.
Şehrin ekonomik kültürel hayatına ilişkin paylaşımlar yapıyor. Sıklıkla bu paylaşımlarını belgelerle destekliyor.
Melih Gökçek, 690 bine yakın takipçiye sahip ve attığı 47 bine yakın tweet'le dünyadaki meslektaşlarından çok daha aktif bir siyasetçi portresi. Ama onlardan farklı olarak, yönettiği şehirle ilgili değil ülkenin geneliyle ilgili tweetler atıyor. Üstelik agresif bir dili var; fazlasıyla polemiğe girip uluslararası komploları savunuyor.
Belediye başkanı gibi değil, parti lideri gibi yazıyor.
Ankara'da yaşamıyorum ama orada yaşayanların, şehirlerine ilişkin bilgi edinme haklarının olduğunu düşünüyorum.
Melih Gökçek, bu konuya dikkat edip iletişimini yerel yönetici temelinden yürütürse çok daha yerinde bir strateji olur...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA