Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Fotoğraf muhabbetleri

Birisi bana bir şey öğretecekse, didaktik dilden kaçınmalı çünkü hemen şalteri kapatıyorum.
Karşı tarafı dinliyormuş gibi yapıp o sırada kendi hayallerime dalıyorum. Tabii sonra o anlatılanlardan aklımda hiçbir şey kalmıyor.
Bu yüzden fotoğrafın usta isimlerinden sevgili Koray Peközkay ve Hasan Tüfekçi'nin Fotoğraf Muhabetleri'ne katılmak için can atıyorum.
Bu iki isim, yıllarını Türkiye'nin önemli gazete ve dergilerinde fotoğraf çekerek geçirmiş.
Muhabbetlerini de bilirim, ki malum bu da bir sanattır; o da baldan hallice... Şimdi bu iki özellik, bir atölye çalışmasında birleşiyor.
Ben daha ne isterim!

İÇİMİZDEKİ SANATÇI
Akıllı telefonlar ve uygulamalar sayesinde, herkesin içindeki fotoğraf sanatçısı ortaya çıkmak için can atarken, bu fırsatı kaçırmayın derim.
Katılmak isteyenler, İstanbul'da Beyoğlu Fransız Sokağı'nda ve Ankara'da Kavaklıdere'de düzenlenecek Fotoğraf Muhabbetleri etkinliklerine kayıt yaptırabilirler.
Bu muhabbetlerin ve atölye çalışmasının hedefi, klasikleşmiş fotoğraf kurallarının dışına çıkmak.

ASLINDA NE ANLATIR?
Koray Peközkay amaçlarını şöyle özetliyor: "Fotoğraf artık hayatımızın her alanına girdi. Cep telefonları ile birlikte, sosyal medyada da fotoğraf kullanımı arttı.
Elbetteki teknikle ilgili bilgiler vereceğiz ama iyi fotoğraf ve doğru fotoğraf kullanımı ile ilgili pratiklerimiz ve tecrübelerimize dayanan en yalın bilgileri de paylaşmak istiyoruz. 'Evet, fotoğrafta teknik önemlidir ama fotoğrafın ne anlattığını anlamak her şeyden önemlidir' diyerek yola çıktık. Günün her saatinde karşımıza çıkan fotoğrafın aslında ne olduğunu çok basit bir dille, sıkmadan, yormadan, muhabbet edip eğlenerek anlatıyoruz."
Şimdiden öyle bir ilgi gördü ki bu muhabbetler, yakında İzmir ayağı da oluşturulacak.
İlk kayıt yaptıran ben olacağım tabii ki... Birinç! 'Tam olarak olayı anlamadım, daha geniş bilgi istiyorum' derseniz: fotografmuhabbetleri. com

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA