Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

İşte bunlar hep telaş!

Şiddetin bulaşıcı olduğu artık gün gibi ortada.
Kadına şiddet ve kadın cinayetleri, bu ülkede her zaman vardı ama bu kadar sık yaşanmıyordu.
Televizyonda karısını doğrayan adamın haberini gören manyak, bıçağı çekip evde kendi karısını kovalıyor.
Çünkü yine medyadan takip ettiği kadarıyla görülüyor ki; o adamlar doğru düzgün ceza bile almıyor.
Sokak ortasında karını evire çevire dövsen, bıçaklasan, yüzüne kezzap atsan, herhangi bir şekilde yaralasan; savcılık, seni tutuksuz yargılanmak üzere 'serbest' bırakıyor.

30 YAŞ KRİZİ
Sonra alacağın ceza da zaten yaptığın zalimliğin yanında devede kulak kalıyor.
Önceki gün İzmir'de 38 yaşında gencecik bir kadın daha eski kocası tarafından öldürüldü.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Serpil Erfındık; boşandığı eşinden şiddet gördüğü ve tehdit edildiği için koruma kararı aldırmıştı.
Kararın bittiği gün 'koca' diye aldığı, bir de çocuk yaptığı o psikopat; gelip Serpil'i delik deşik etti.
Ben bu trajedinin altında biraz da Serpil'in 'yaşım geçiyor, evde kalmayayım, hemen de bir çocuk yapayım' telaşının yattığına inanıyorum.
Özellikle 30 yaşından sonra, eğitim ve kültür seviyesi ne olursa olsun bütün bekar kadınlarda (bunu inkar edenler de dahil) bir 'evde kaldım' endişesi oluşuyor.
Genlerimizde, kodlarımızda var çünkü bu takvim.
Bir kadın 30-35'i geçtiyse ve hâlâ kocasız-çocuksuz ise, artık önüne gelen ilk talibiyle evlenmelidir. Oluruna olmazına bakmamalıdır. "Bu insanla bir ömür geçer mi?" dememelidir.
Zaten ömür geçirmeye de gerek yoktur ki! O gelinlik eşe dosta karşı bir giyilsin, o çocuk bir yapılsın; gerisi Allah kerimdir.

ACELE BİR KARAR
İzmir'de öldürülen 38 yaşındaki Serpil'in de üç yıl içinde evlenip çocuk yaparak boşanması, bana böyle aceleyle verilmiş bir kararın sonucu gibi geldi.
Karşınıza çıkan adamları tanımadan, geçmişini öğrenmeden, cicim aylarının sonrasındaki tavırlarını iyice tartıp ölçmeden ne olur şu evlilik kararını vermeyin. 'İlk görüşte etkilendim, eh zaten yaşım da geçti' deyip malum müesseseye gözü kapalı dalmayın.
Özgürlüğünüze, hayallerinize ve de canınıza yazık etmeyin!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA