Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Gelecek sezon için trendy yatırımlar

Her dönem değişen trendleri bir kenara bırakıyoruz ve indirim zamanı sizi stil sahibi yapacak zamansız trendlere göz atıyoruz.
Tam da New York Moda Haftası devam ederken, trend gözlemleri yapıp önümüzdeki sezona en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz.
Üstelik bu parçaları yüzde 50, hatta yüzde 70'e varan indirimlerle şimdi alarak, bütçenizi sarsmadan trendy yatırımlar yapmış olursunuz.

GÜNÜ KURTARAN SİYAH-BEYAZ
Siyah mini elbisenizle her zaman şık görünebilir ve günü kurtarabilirsiniz. Beyaz gömleğinizle de aynı etkiyi yaratabilirsiniz. Ancak havalı ve trendy görünür müsünüz emin değilim.
Siyah-beyaz birlikteliği; sizi hem stil sahibi yapar, hem de 'Ne giyeceğim?' derdinden kurtarır.
Ortamın en dikkat çekici kadını olmanızı da sağlar. Çizgili, puantiyeli, kareli ya da parçalı siyah-beyaz tasarımlar yine revaçta. İndirim döneminde kaçırılmaması gereken parçaların başında geliyor.

MOTOSİK LET Çİ YAŞAM STİLİ
Yaklaşık 20 yıl önce rock-metal kafasında takılmak, otomobil yerine chopper motosiklet kullanmak çok modaydı. Bu akım, yıllar geçtikçe bir yaşam stili haline gelmiş; benimseyenler kalmış, benimsemeyenler trendlerin peşinden gitmeye devam etmişti. Ve bu tatlı, serseri, havalı stil; son yıllarda yeniden hayatımıza girmişti.
Birkaç sezondur gündüz ve gece gezmelerinde, hatta iş hayatında kullandığımız motosikletçi (biker) stili deri ceketler ve botlar önümüzdeki sezon da popülerliğini koruyacak. Deri kıyafet ve aksesuvarları tek bir parça halinde değil, sadece detaylarda kullanarak da bu stili yakalayabilirsiniz. Motosikletçi tarzı, bir yaşam biçimi. Sert görünümlü, yumuşak kalpli çocuklardan ilham almaya 2015'te de devam edin.

HER ŞEY GİDER, BOL KESİM KALIR
Üzerinize birkaç beden büyük duran bol kesimler, yine trendler arasında. Hatta birkaç sezon daha hakimiyetini sürdürecek gibi. Yani, gönül rahatlığıyla bir sonraki sezon için bol kesim kazak, hırka ya da bornoz mantolardan satın alabilirsiniz. Dönüp dolaşıp ileriki yıllarda da tekrar trendler arasına gireceğini düşünürsek, bu havalı kesime dolabımızda geniş yer açmak mantıklı olacak.

ZAMANSIZ DESENLER
Gömlek, manto ya da pantolonlar için aynı şeyi söyleyemem ama çiçek desenli etek ve elbiseler zamansız trendler arasında.
Bir sonraki sezon ve ondan sonraki sezonlarda da trendy görünmek; floral desenlerle çok kolay olacak. Açıkçası ben, hiç çekinmeden bir gardırop çiçeğe yatırım yapabilirim.

TAZE TAZE...
Puma ve McQ iş birliği, önümüzdeki sezona damgasını vuracak gibi görünüyor. İki yıldır revaçta olan Nike Airmax spor ayakkabıları rafa kaldıracak, yeni bir spor ayakkabı modeline yer açacaksınız.
Olivia Polermo, MAX&Co'nun 2015 ilkbahar/ yaz koleksiyonunun yüzü oldu.
Longchamp'in yeni çanta modelleri Le Pliage Heritage Mini ve Le Pliage Heritage Neon, Le Pliage Heritage Luxe ile artık bolca karşılaşacağız gibi görünüyor.
Jean Paul Gaultier Le Beau Male, Carven Le Parfum ve Burberry My Burberry gibi parfümlerin yaratıcısı Francis Kurkdijan'ın yeni kokusu A la Rose, Mart ayından itibaren Harvey Nichols ve Beymen Zorlu'da satışa çıkacak.
Miu Miu 2015 ilkbahar/yaz koleksiyonunu inceledim. Kalıplarda maskülen bir tavır göze çarpıyor ancak kumaş ve desenler, tam da Miu Miu'nun feminen tarzı.
İpek taftalar, deriler ve şifonlarla harmanlanan koleksiyonda, zıtlıkların uyumu hakim.

BUNLARI ALMAYIN!

Jean tulumlar, elbiseler, baştan ayağa jean parçalar
Oxford ayakkabı ve botlar
Pelerin
Leopar desenli parçalar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA