Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

İki enerjik isimden Moda Haftası'na yeni dokunuşlar

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul (MBFWI), kendini her yıl daha ileriye taşıyor. İTÜ Taşkışla ve Santral İstanbul gibi mekanlardan sonra birkaç yıldır Antrepo 3'te yapılan MBFWI, bu yıl Antrepo 7'ye taşındı. Mekanı bildiğim için, organizatörlerin neyi nereye oturtacağını kestiremiyordum. Ancak defile alanını dünyadaki diğer moda haftalarındaki gibi tasarladıklarını ve çok başarılı olduklarını gördüm. Mankenler önünüzden geçip gidiyor ve arka taraftan dolanıyor. Tasarımları, herkesin daha yakından görme şansı oluyor. Ayrıca editörler ve satın almacıların, 10 marka ve 34 tasarımcının yeni koleksiyonlarını bir arada inceleyebileceği bir alan oluşturulmuş. Bu girişim bence çok faydalı olmuş. Geliyorum diğer bir konuya... İki enerjik isim dikkatimi çekti etkinliğin ilk günlerinde. Bunlardan ilki Deniz Berdan... Tasarımları; yine capcanlı, eğlenceli ve sosyal içerikliydi. Zaten sloganlar, onun işi; defile boyunca 'Bedeninle gurur duy' mesajını gördük. Koleksiyon; 'Benim pisipisim, benim kararım', 'Mükemmel olduğum için özür dilerim' gibi feminist sloganlarla öne çıkıyor. Uzaylı kadınlar podyumda yürürken, arka planda hiphop esintileri duyuyorsunuz. Makyaj ve saçlar da pop art havasında. Dikkatimi çeken diğer isim ise Ece Gözen. O da Deniz gibi, genç nesle ve pop art sevenlere hitap ediyor. İki defileyi de izlerken içim kıpır kıpır oldu. Gözen'in android kadınları ve defilenin girişindeki ışık şov etkileyiciydi. Simli tül kumaşlar, oversize kesimler, geometrik desenler, miniler ve metalik tonlar ön planda tutulmuş. Eşofman havasındaki kalıplarla da genç kitle hedeflenmiş.

TREND IN

Elegan duruşuyla yılın en dikkat çekici trendlerinden biri olan süet, aslında her dönem gardıroplarda bulunması gereken bir materyal. Süet bir parça; sizi hem stil sahibi yapar, hem de gece ve gündüz, hayat kurtarıcı olur. İnce, yazlık süet kumaşlardan tasarlanan bluzlar, ceketler, elbiseler, pantolonlar, çantalar ve ayakkabılara mutlaka göz atın. Salaş tarzınızı, şık süet bir parçayla bütünleyerek ortamın en havalısı olabilirsiniz. İki farklı tarzı bir arada kullanmak her zaman işe yarar.
Zamansız trendler arasında yer alan militer yani askeri kıyafetler yine çok popüler. Ancak bu sefer safari tarzının maskülen görünümünden sıyrılıp dar kalıpları ve şık tasarımlarıyla çok daha feminen bir havaya bürünüyor. Bu stil; seksi dokunuşlarla maceraperest kadınların gözdesi olma yolunda ilerliyor. Militer denince akla ilk gelen renk haki ise, trençkotlarda kendini gösteriyor.
Yüksek topuklu ayakkabılar, yıllarca şık görünümünüzü tamamlarken, aynı zamanda da kabusunuz oldu. Bu ayakkabılarla; daha öğlen olmadan ayaklarınızın perişan olması işten bile değil! Size hemen bir müjde vereyim: Kumaş pantolonlarla, kloş eteklerle, hatta ciddi iş gömlekleriyle bile birlikte giyebileceğiniz spor ayakkabılar çok moda. Hatta gece elbisenizin altına bile giyebilirsiniz.
Dolce & Gabbana'nın Milano'daki defilesinde görücüye çıkan gösterişli kulaklıklar önümüzdeki sezon çığır açacak gibi görünüyor. Bu süslü ve şık kulaklıklardan edinmeyi ihmal etmeyin.

TREND OUT

Süper miniler out oldu. Bu yaz şortunuzu; süper mini yerine, diz üstü veya midi boy olanlardan tercih etmeniz yerinde olur.
Bu sezon topuklu sneaker giymeyi düşünüyorsanız, bunu hemen aklınızdan çıkarın. Topuk olmadan ne yapacağım diye hayıflanıyorsanız, bu yıl da çok popüler olan Nike Air Max'lerden edinebilirsiniz.
Büyük saatlere elveda... Çantada olduğu gibi, saatte de miniler moda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA