Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Yeni sezon alışverişinize bu tasarımlar yön verecek

2015-2016 sonbahar/kış modası için gardırobunuza şimdiden yatırım yapmaya ne dersiniz? Ya da modayı önden takip eden havalı kadınlardan olabilirsiniz.
Bu yazıyı okumaya başladıysanız, zaten havalı bir kadın olma yolundasınız demektir...
Dünyadaki moda haftalarını ve son olarak geçtiğimiz hafta gerçekleşen Fashion Week İstanbul'daki 2015-
16 sonbahar/kış koleksiyonlarını inceledim. Gözlemlerim ve kulis sohbetlerinden öğrendiklerimle, sizin için gelecek sezonla ilgili bir trend tahmin listesi oluşturdum. Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bu listeye göz atmalısınız...

MATADOR KADINLAR
İspanyol paça pantolonlar ya da dirsekten bileğe doğru bollaşan gömlekler... Matador tarzının parçalarından yalnızca birkaçı. Dönem dönem hayatımıza girip çıkan bu stil, önümüzdeki sezon yeniden göz önünde olacak. İspanyol paça denince, akla ilk gelen jean'ler oluyor. Sokakların tozunu attıracak matador kadınlara önerim; bu sezon hangi kumaştan olursa olsun, mutlaka bir İspanyol paça pantolon edinmeleri.
Ben Fashion Week İstanbul'da gördüğüm, Mehtap Elaidi'nin İspanyol paçalarına bayıldım.

BORDONUN YENİ YORUMU
Marsala, son yıllarda kırmızı halının en gözde renklerinden. Marsala; içinde tarçın, kiremit, kahve ve kızıl tonları barındıran bir renk. Yılın rengi seçilen marsalayı; en çok beyaz tene yakıştırsam da, aslında her tene uyum sağlıyor.
Zeynep Erdoğan, bordonun bu yeni yorumunu bu sezon tasarımlarında bolca kullanmış. Erdoğan, 'Vampirle Görüşme' filminden esinlendiği koleksiyonunda; bu renkle bütünleşen gösterişli, seksi, çekici ve tehlikeli kadınlar yaratmış.
Büyülenmemek elde değil! Üstelik bu rengi gece değil, gündüz de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Marsala rengi kıyafet ve aksesuvarları, alışveriş listenizin en başına ekleyebilirsiniz.

PÜSKÜL DETAYI
Püskül; birkaç sezondur olduğu gibi önümüzdeki sezon da en popüler trendler arasında. Fashion Week İstanbul'un son gününde sergilenen Rashid By Raşit Bağzıbağlı tasarımlarında rastladığımız püskül detayları, hareketli görünmeyi seven kadınların gözdesi.
Birçok farklı tasarımcının yeni sonbahar/kış koleksiyonlarında da püskülleri görmek mümkün. 'Sezonun en hareketli kadınlarından olacağım' diyorsanız, püsküllü tasarımlara yatırım yapmayı ihmal etmeyin.

TÜYSÜZ ÇIKMAYIN
Tüyler; bazı tasarımlarda masum ve şık, bazılarında ise asi ve vamp bir havayla karşımıza çıkıyor. Özgür Masur'un 2015-16 sonbahar/kış koleksiyonunda tüyler; tam da Masur'un masum ve şık havasını yansıtıyor.
Hakan Akkaya'nın kadınları ise asi ve vamp. Nasıl görünmek isterseniz isteyin, önümüzdeki sezon sokağa tüysüz çıkmayın.

SİMLER, PULLAR...
Made in Love (Hande Çokrak), Deniz Berdan ve Ece Gözen'in tasarımlarındaki en belirgin nokta; uzaylı kadın stiliydi.
Geometrik desenler, parlak kumaşlar, ruganlar, simler, pullar ve yıldızlar; android kadınların vazgeçilmez parçaları.
Önümüzdeki sezon, gecenin parlayan yıldızı onlar olacak.
Gözünüz kapalı alabilirsiniz.

TAZE
TAZE...
Milka Karaağaçlı'nın kızı Mayra'dan aldığı ilhamla tasarladığı 'M' şeklindeki yüzük Madonna'nın dikkatini çekmiş. Madonna'nın baş stilisti B. Akerlund, yüzüğün Kısmet by Milka markasının Instagram hesabında paylaşılan fotoğrafını görünce Karaağaçlı ile iletişime geçmiş. Madonna, stilisti aracılığıyla yüzüğü kendisi için sipariş etmiş.
Batik, 2015 koleksiyonunda etnik desenlere ve canlı renklere yer vermiş.
Biri tasarım mı dedi? İlk kez Fashion Week İstanbul'da tanıtılan Coco-Light Moschino koleksiyonu, birkaç gün önce raflardaki yerini aldı.
Les Exclusifs de Chanel serisinin en yeni parfümü Misia, Gabrielle Chanel'in en yakın arkadaşı Misia Sert'ten ilham alınarak tasarlanmış. Rus balerinlerin sahneye çıkarken kullandığı pudra kokusunu taşıyan Misia, Chanel'in ünlü parfümörü Olivier Polge'ün imzası taşıyor.
Litvanya merkezli iShüu Technologies şirketi, dünyanın ilk renk değiştiren topuklu ayakkabısını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Üretiminde elektronik mürekkep kullanılan ayakkabı, cep telefonunuzun bir tuşuyla renk değiştiriyor. Ayakkabının üst ve arka bölümü; istendiğinde çiçek, puantiye ya da hayvan desenlerine programlanabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA