Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Mezuniyet gecesinin en zarifi siz olun!

Bu özel gecede şık olmak istiyorsanız omuzlarınızı açıkta bırakacak, midi bir elbise tercih edin. Kıyafetinizi ince topuklu bir sandaletle tamamlayın. Koyu renk göz makyajından ve koyu renkli rujlardan uzak durun. Tercihinizi doğal topuzlar ve ıslak görünümlü saçlardan yana kullanın

Yıllar geçse de an be an hafızalarda kalacak mezuniyet gecelerinin en önemli detayı elbise, saç ve makyajdır. 2015 mezunları olarak trendy görünmek istiyorsanız, hazırladığım stil detaylarını ve alışveriş tüyolarını not edin...

OMUZLARINIZI AÇIN
Straplezler, dantel kollar, göğüs dekolteler: Trendler uzun yıllar bu modellerden yana oldu, kadınlar da bir o kadar mutluydu. Ancak 2015'de tüm bu modelleri bir kenara bırakıyor, dikkati omuzlara çekiyoruz. Omuzları açıkta bırakan gece elbiseleri tıpkı omuz dekolteli bluzlar gibi trendy. Özellikle de omuzlarına güvenenler, bu trendin peşinden gitmeliler. Geçtiğimiz akşam düzenlenen 5. Critics Choice Television Awards'ta, omuzları açıkta bırakan elbisesiyle Angie Harmon, tüm dikkatleri üzerine toplamıştı.

TRASPARAN ALDATMASIN

Soldaki fotoğrafta gördüğünüz incecik modellerin elbise altına bir şey giymeden yürüdükleri, dünyaca ünlü markaların tasarımlarını diktirmek istiyorsanız; dikkatinizi çekmem gereken önemli bir husus var. Muhtemelen aklınızdan, transparanın altına istediğiniz renkte, hatta ten rengi bir elbise diktirmek geçiyor ama hayal kırıklığına uğrayacağınızı şimdiden söyleyeyim. Tamamı transparan modeller muhteşem duruyorlar haklısınız, ancak içine bir şey giydiğinizde tüm özelliğini yitiriyorlar. Onlar öyle güzeller; cesaret eden giysin, edemeyen başka modellere kafa yorsun lütfen.

BİLEKLERE KADAR İNSİN

Trend OUT listesine girmek istemiyorsanız; balık modellerden olabildiği kadar uzak durun. Bileklere kadar dümdüz inen, yürümenizi zorlaştırmayan kalıptaki tasarımlar, 2015 yazında revaçta. Eğer 'Boyum kısa, bana yakışmaz' diyorsanız, dolgu topuklu ayakkabılardan faydalanabilirsiniz. Yalnız bir şartla: 2015'de trend out olan dolgu topuklu ayakkabılarınızı gizlemeli, elbisenizin boyunu bu durumu göz önünde bulundurarak ayarlamalısınız.

BALIK SEVENLERE ÇÖZÜM

Biliyorum ki, balık kesimler en sevilen modeller arasındadır. Her ne kadar trend out olsa da, hayallerini balık tasarımlarla süsleyenler var... Ve benim de onlara trendy bir çözümüm var: Balık kesimli bir elbise yerine; balık kesimli, yüksek bel bir etek ve üzerine giyeceğiniz 2015'in trendleriyle uyumlu kısa bir büstiyer, sizi trend IN listesine dahil edecektir.

MİNİ DEĞİL MİDİ

Bu sezon miniler her şeyde olduğu gibi gece elbiselerinde de trend OUT! Ne uzun ne kısa; midi modeller tercihiniz olsun. Yüksek belli kate model etekler ise iyi bir tercih olabilir.

UÇUŞAN KUMAŞ

Uçuşan kumaşların her daim trendler arasında olduğunu söyleyeyim. Göğüs altından bollaşmaya başlayan ya da tamamı bol modeller, uçuşan kumaşlara en çok yakışanlar. Uçuşan kumaşlarla rüya kız olabilir, yıllar geçse de romantik havanızla hafızalarda hep genç kalabilirsiniz.

DOĞAL TOPUZ VE ROMANTİK ÖRGÜLER
Yapılı gibi duran saçlar bu sezon kesinlikle trend OUT. Öylesine toplanmış gibi görünen, içinde cool bir hava barındıran doğal topuzlar, romantik örgüler ve ıslak görünümlü saçlar ise trendy. Konu saç aksesuvarlarıysa, çiçek ve metal detaylar listemizde.
Ağır göz makyajı yapmıyoruz, koyu renk rujları da bu sene kullanmıyoruz. Sağlıklı, pürüzsüz, ışıl ışıl parlayan ciltler ön planda olacak. Doğal, ışıltı veren dokunuşlarla yüzün kemik yapısını ön plana çıkarıyoruz. Yoğun kirpiklerle delici bakışlar yaratmak yerine, masum bakan gözler için ten rengi göz makyajı yapıyoruz. Gold, kahve, şeftali ve bronz; makyajın ana tonları.

AKSESUVARLAR NASIL OLMALI?
Kıyafetinizle uyumlu köşeli, sert hatlı ve küçük çantalar yerinde olur.
Elbisenize ve vücut tipinize uygunsa, belinizde ince kemer detayına yer vererek 2015 trendlerini uygulamış olursunuz.
Zamansız trendler arasındaki ince topuklu sandaletler, sizi zarif ve şık gösterecek. Yalnız, unutmamanız gereken şey; yürüyebileceğiniz kadar yükseklikte olanları tercih etmeniz. Aksi halde, ayakkabıların üzerinde salınmak yerine savrulan görüntünüzle hafızalarda kalırsınız.
Böylesine önemli gecelerde herkes güzelliği, hatta daha da önemlisi zarif görünümüyle akıllarda kalmak ister. O halde sizi takı seçiminde minimalist yaklaşıma davet ediyor, küçük ve abartısız detaylara yer vermenizi öneriyorum.

trend OUT
Aşırı büyük takılar, çantalar, aksesuarlar
Dolgu topuklar
Babetler
Balık elbiseler
Kuyruklu elbiseler
Tütüler ve prenses görünüm
Birden fazla bölgede dekolte

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA