Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

60'lı yılların kadınları plajlarda!

Bu sezon plajlarda zarif, şık, renkli, bol kahkahalı, eğlenceye doymayan, bronzlaşmaya yanaşmayan 60'lar kadınlarını görüyoruz. Mayo, mayokini, bikini; tercihiniz ne olursa olsun, siyah ve ten renginin (nude) yanı sıra, canlı renkler, büyük desenler ve şekiller ön plana çıkıyor. Üzerinizde taşıdığınız renk ve desenlerle güneşin tüm olumlu enerjisini kendinize çekiyor, etrafınızı da etkiliyorsunuz.

TEK BİR ÇEŞİT YETMEZ
Son iki sezondur yavaş yavaş hayatımıza giren yüksek belli bikini trendi, bu yıl bizi direkt olarak 60'lara ışınlıyor! Çok popüler olan yüksek belli altlarla büstiyer tipi bikini üstlerini birlikte kullanabilir, bu iki parçayı da farklı renklerde seçebilirsiniz. Ayrıca bikini üstlerinde kalın bantlı veya straplez modeller çok revaçta. Bu yıl transparan detayları da atlamamak gerek. Markalar, 2015 yazında şahane bikini, mayo tasarımlarıyla karşımızda. Yani bu sezon tek bir çeşitle yetinmeyebilirsiniz, benden söylemesi. Aksesuvarlarda ise kendinizi renklerin cazibesine bırakmaktan çekinmeyin. Plaj kıyafetleri, çanta, havlu, terlik ve gözlük gibi parçalarda renkli tasarımlara yönelin. 60'lı yılların plaj modasının sembolü olan bonelerden de mutlaka edinin.

Transparan detaylı mayo Achelya Uluchay: 640 TL
Bikini altı Penti: 23.92 TL
Bone Penti: 8.90 TL
Gözlük Gucci: 275 Euro
Kulaklık Friends: 799 TL

MAKYAJI ABARTMAYIN

Plajda makyajı abartmamakta fayda var. Aslında güneşin etkisini düşününce, plajda makyaj yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Ancak makyajı akşam saatlerinde katılacağınız bir parti için yapabilirsiniz. Ünlülerin makyaj sanatçısı Burçin Göksu'nun tüyolarını mutlaka dikkate almalısınız: "Kışın kullandığınız doğal dudak renginizdeki rujunuz, yazın dudaklarınızı süt içmiş gibi açık renk gösterir. Ayrıca plaj çantanızda muhakkak dudak koruyucunuz olsun. Dudaklarınızın kurumasını ve kabuklanmasını böylece önleyebilirsiniz. Plaja gitmeden önce suya dayanıklı maskaralar kullanmayın. Kirpiklerinizi tek tek kaybedebilirsiniz!"

IŞIL IŞIL GÖRÜNÜN
Kullanmadığınız koyu renkli allıkları kırın, parçalayın, toz haline getirin. Şeffaf vazelinle toz allıkları karıştırıp kremsi kıvama getirin. İşte size suya dayanıklı krem allık. Hem ıslak görünüm verir, hem de taze gösterir. Aynı karışımı dudaklarınıza da kullanabilirsiniz.

TREND OUT

Düşük beller
Üçgen bikiniler
Koyu renkler
Bronzlaşmak için uğraşmak

STİL ZOOM


Kendall Jenner

Kendall Jenner'ın stilini beğenmeyen yoktur. Sade stiliyle de dikkat çekmeyi başaran 19 yaşındaki model, bu yılın trendleri arasında olan metalik tonları, gözlük yerine pantolonda tercih etmiş. Herkesin bir örnek taktığı yuvarlak gözlüklerden sıyrılmış ve gözlüğün tamamlayıcı bir stil öğesi olduğunu vurgulayarak damla modelini tercih etmiş. Üzerindekileri nereden, ne kadara satın aldığına gelince...

Pantolon: Solace London, 679.70 TL
Bluz: Jonathan Simkhai, 785 TL
Ayakkabı: Sophia Webster, 1.060 TL
Kırmızı Anahtarlık: Louis Vouitton, 1.030 TL
Gözlük : Linda Farrow, 3.070 TL
Ponpon çanta: Fendi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA