Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Hem romantik hem serseri

Son yıllarda kadınlar; desenli gömlek, etek ya da elbiselerin üzerine 'biker' (motosikletçi) tarzı deri ceketler giymeyi tercih ediyor. Birbirine zıt olan bu iki stil harmanlanınca çok alımlı duruyor.
Farklı tarzları bir arada kullanmak, son birkaç yıldır trendin ötesine geçip yaşam stili haline geldi. Bu akımın izlerini, kılık kıyafetin dışında dekorasyonda da görüyoruz. Şimdi 10 yıl önce 'Nasıl yaniii?' diyeceğimiz bir kombinasyon yapıyoruz ve romantik desenli, şifon ve süprem kumaştan parçaları, bambaşka bir materyal olan deri ile bütünleştiriyoruz. İşte bu stile dair alışveriş önerilerim:

ROMANTİK KUMAŞLAR
Düz veya desenli fark etmez; uçuş uçuş tüller ve yumuşak dokulu diğer kumaşlardaki etek, elbise ve bluzlar, bu stilin ana ögelerinden. Romantik desenlerin büyüsüne kapılmanızı ve bu görünümünüze sersesi bir ruh katmanızı tavsiye ederim.

HER STİ Lİ TAMAMLAR
Biker montlar ve yeleklerin modası geçmiyor. Resmi bir havadaki kumaş pantolonunuzla da, yırtık kotunuzla da giyebilirsiniz. Biker montlar, her stile farklı bir hava katıyor. Özellikle de desenli elbiselerin üzerine cuk oturuyor! Birçok markada bulabileceğiniz bu tarzdaki mont ve ceketlerin fiyatları, materyal kalitesine göre değişiyor. Biker'ların uzun bir süre daha trend olacağını, trend listesinden çıksa bile mutlaka kısa sürede yeniden üst sıralara tırmanacağını düşünüp fiyat konusunda cömert davranabilirsiniz. Unutmayın; moda tekerrürden ibarettir ve deri parçalar eskidikçe güzelleşir.

BİLEKTE BİTEN BOTLAR
Bu sezon alınması gereken bot ve çizme modelleri arasında, bilekte biten (ankle) botlar başı çekiyor. Midi boy olarak değerlendirilen bu botları; hem dar kesimli pantolonlarla, hem de etekler ve elbiselerle kullanabilirsiniz. Boyunuz kısaysa, dizinizde biten bir elbisenin altına midi boy bot giyerek bacaklarınızı kesmeniz doğru olmaz. Ancak uzun bir elbisenin ya da dar pantolonun altında şahane duracağının garantisini verebilirim! 'İlle de ayakkabım ceketimle uyumlu olsun' diyorsanız, biker botları da tercih edebilirsiniz. Benim önerim ise; asi tarafınızı tek bir parçada göstermeniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA