Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Yatırımı zamansız parçalara yapın

Birden çok modelde pantolon, elbise, ceket ve ayakkabınız olduğuna şüphem yok. Hâl böyleyken; gardırobunuzun içinde zaman zaman kaybolduğunuz da kesin.
Özellikle de aniden yapılan programlarda, ne giyeceğinizi, neyle neyi kombine edeceğinizi bilemediğiniz o kritik anlarda; joker parçalar yardımınıza koşar. Eğer bu kilit parçalar, gardırobunuzda hâlâ yoksa, kıymetli vaktinizi kombinlemekle harcar; trafiği de işin içine katacak olursanız, muhtemelen evden dışarı çıkamazsınız.
Siz en iyisi önerilerimi not edin ve en kısa zamanda bu joker parçalardan edinin...

PARANIZA KIYIN
Zamansız parçalara fazladan para harcamaya çekinmediğimi önceden söylemiş miydim? Söylemediysem, hem söylüyorum, hem de öneriyorum!
Zamansız ve klasik parçalara yapacağınız yatırım asla boşa gitmez. Özellikle de tercihinizi hem gündüz, hem gece davetlerine uygun formdaki parçalardan yaparsanız sizden kârlısı olmaz. Gündüz ve aynı zamanda gece kullanımına uygun ayakkabı ve çantalardan muhakkak bir tane edinin. Hatta bütçeniz, o çok sevdiğiniz markadan bir tane ayakkabı almaya müsaitse; klasik modellerden şaşmamanızı öneririm size. Ne çok ince, ne de çok kalın topuklu olmamasına dikkat edeceğiniz siyah bir ayakkabı, gardırobunuzdaki yerini alsın artık. Ayrıca, yine gündüz ve gece kullanım için uygun bir portföy çanta da kilit parçalar arasında.

SİYAH ELBİSE DAR OLMASIN
'Little black dress' yani küçük siyah bir elbisenin bir gardırobun olmazsa olmazı olduğunu çokça duymuşsunuzdur.
Ama bence bu siyah elbisenin, çok küçük ya da dar olmasına gerek yok. Diz boyunda, hatta uzun ve fazla detayı olmayan siyah bir elbise, her zaman iş görür, her ortama ayak uydurur. Vücut tipinizi göz önünde bulundurarak seçeceğiniz düz ve siyah bir elbiseyle her ortamın şık kadını olabilirsiniz.
Ayrıca, elbiseye alternatif olarak siyah bir ceket ve pantolonun da gardıropların zamansız parçalarından olduğunu hatırlatmak isterim.
Tabii yine, hem gündüz hem de gece davetleri için uygun olmasına dikkat etmelisiniz.

BEYAZ GÖMLEK
Seçiminiz ister feminen, ister maskülen kesimlerden, ya da ister romantik formlardan yana olsun; beyaz gömleksiz bir gardıroba gardırop demem ben.
Beyaz bir gömlek neredeyse her ortamda hayat kurtarır, işinizi kolaylaştırır. Eğer hâlâ beyaz gömleğiniz yoksa, gardırobunuzda birkaç tanesine birden yer açmanızı acilen öneriyorum.

ANTRASİT JEANLER
Şüphesiz, mavi tonlarında birden çok jean'iniz var. Ancak antrasit bir jean'in her ortama ayak uyduracağını unutmayın. Spor ya da topuklu ayakkabınızla kombinlediğinizde iki farklı havaya bürünen antrasit tondaki jean'ininiz, gardırobunuzun kilit parçası olacak, birçok farklı kombinasyona dahil olabilecek. Ve yeni jean olarak tanımladığım deri pantolonların da aynı işlevi gördüğünü düşünürseniz; farklı kesimlerde iki tane deri pantolon edinmenizin zamanı geldi de geçiyor bile.

DERİ CEKETSİZ OLMAZ
Klasik bir elbisenin ya da en serseri jean'inizin üzerine cuk diye oturacak bir deri ceket, gardıropların zamansız parçalarından. 'Deri ceketim trendler dahilinde olsun' diyorsanız, püsküllü olanlara yatırım yapmaktan çekinmeyin.
Birkaç sezon daha trendler arasındaki yerini koruyacak olan püsküllü deri ceketiniz; deri pantolon ya da jean konbinasyonlarınızda kusursuz bir tamamlayıcı olacaktır. Ama konumuz zamansız parçalarsa, ben sizin yerinizde olsam; daha klasik bir deri cekete yatırım yapmayı hedeflerdim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA