Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Trençkot, beyaz ceket ve yağmurluklar sezonun trendi

Nisan, yılın en güzel aylarından biri; hem romantik, hem enerjik, hem de mis gibi. Kasvetli havadan çıkıp cıvıl cıvıl sokakların tadını çıkarmak istiyoruz ama sizleri bahar havasına güvenmemek konusunda uyarıyorum ve dikkatleri giyim kuşama çekiyorum. Güneş içinizi ısıtırken, havanın soğuma ihtimalini göz ardı etmeyin; üstünüze muhakkak bir şey alın. 'Alsak alsak, üstümüze ne alsak?' diye düşünenlere; hem zamansız olan birkaç parçadan, hem de 2016'da trendler arasında olanlardan bahsetmek istiyorum...
50'lerden miras kalan trençkotlar; zamansız trendler içinde başrol oynarken, hem ilkbahar, hem de sonbahar aylarının vazgeçilmez stil elemanları arasında. Son birkaç sezondur klasik formunun dışına çıkan trençkotların kafa karıştırdığını inkar edemem ama bana kalırsa; trençkot konusunda klasikten yana olun ve bu zamansız parçayı gardırobunuzda sabitleyin. Ve trençkota yatırım yapmaktan asla korkmayın çünkü modası hiçbir zaman geçmeyecek. çiçekli bomber ceket
Gündüz jean, gece sigaret formlu pantolonunuzla kombinleyebileceğiniz beyaz bir ceket, mutlaka gardırobunuzun kolay ulaşılabilir bölümünde olmalı. Kış aylarında dahi bembeyaz giyinmenin trendler arasında olduğu bu son iki dönemde; ceketinizin de beyaz olması, trendy bir hareket olacaktır. Beyaz pantolon ve beyaz bir bluz ile kombinleyeceğiniz çok amaçlı bir ceketle; bahar ayının en şıkları arasında olabilirsiniz.
90'lı yıllardan günümüze ışınlanan bomber ceketler, artık rengarenk. İster düz renkleri tercih edin, ister blok; gardırobunuzda muhakkak bir bomber cekete yer açın. Bana soracak olursanız; çiçek desenli olanlar, hem ilkbahar havasına uygun, hem de oldukça havalı. armalı olsun
Jean ceketi olmayan var mı aranızda? Sorunca hatırladınız, değil mi? Gardırobunuzun dip köşelerindeki 90'lardan kalan jean ceketleri ortaya çıkarma vakti geldi. Jean ceketler, ilkbahar ve sonbahar aylarının vazgeçilmeziydi ta ki birkaç dönem öncesine kadar... Yerini deri biker ceketlere bırakan jean ceketleri, neredeyse unuttuğunuzu inkar etmeyeceksiniz sanırım. O zaman size bir hatırlatma yapayım; jean ceketler, tekrar trendler arasında. Eğer yeni bir şeye yatırım yapmak niyetindeyseniz; muhakkak 80-90'lar formlu, armalı olanlara yatırım yapın.
Bahar havasına güven olmaz demiştik ya... Güneşli havanın bir anda bozması ve sağanak altında kalma riskiniz varken, bir yağmurluğun önemini tekrar vurgulamak isterim. Evet, yağmurluksuz bir bahar dü-şü-nü-le-mez! Baharın enerjisine uygun eğlenceli olanları ya da çiçek desenlileri tercih edin.
Deri ceketlerin modası geçmedi. Dileyen jean, dileyen deri tercih etsin tabii ancak her ikisi için de gardıroplarda yer açılmalı.

STİL ZOOM EDA KOSİF
Geçtiğimiz gün bir davette bu görüntüsüyle objektiflere konu olan Eda Kosif; beyaz renkteki ceket, pantolon ve bluzuyla oldukça trendy ve mevsime uygun giyinmiş. Çantada da aynı rengi kullanan Kosif, ayakkabı da nude ton tercih ederek trendler dahilinde olan, kısa paçalı pantolonunun bacak boyunu kesmesine izin vermemiş. Yani, nude ayakkabı bu konuda kesinlikle doğru bir tercih olmuş. Üzerindekileri nereden satın aldığına gelecek olursak... Bluz: Jbrand Ceket: Top shop Pantolon: Proenza Schouler Çanta: Dior Ayakkabı: Dvf

Taze Taze
Beyonce'nin küpelerine dikkat! Ünlü şarkıcının sıklıkla kullandığı bu extra large küpelerden, sezon boyunca çok göreceksiniz. Birçok markanın ilkbahar/yaz koleksiyonlarında rastladığımız bu devasa boy küpeler, inanılmaz trendy!
Gigi Hadid'in yeni saç stiline de bakın. Tam da kakül trendinin rafa kalktığını düşünürken, olacak iş mi bu? Gerçeği söyleyecek olursam; kesinlikle çok yakışmış. Boynundaki tasma kolyenin ise aksesuvar trend listesinin en üst sıralarında olduğunu da atlamayalım.
Louis Vuitton'un 2016 yaz sezonu için, doğanın desenlerinden ilham aldığı kapsül koleksiyonu Tropical Journey'ye mutlaka göz atın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA