Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Bu yaz hangi ayakkabıları giyeceğiz?

Ayakkabı trendleri sezondan sezona çok büyük farklılıklar göstermese de, detaylarda yenilikler yapıldığı gerçek. Elbette ayakkabının, bir kadının stilinin en önemli öğesi olduğunu da unutmamak gerek. İşte 2016 yazında en çok giyeceğimiz ayakkabı modelleri:
Espadrile yeni yorum: 80'li yılların sonu 90'lı yılların başında espadrillerin ne kadar moda olduğunu hatırlarsınız. Bu rahat ayakkabılar, sonrasında unutulmaya yüz tutmuş, 2014 yılına kadar da tekrar moda gündemine gelmemişti. Ancak son iki yıldır çocuk-yaşlı demeden herkesin ayağında espadril var. Yalnız bu sezonun espadrillerinin küçük bir farkı var. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu sezon da kalın tabanlı espadriller yeni yorumlarıyla ayaklarda. Ayrıca maskülen sevenler için dolgu topulu Oxford'lar da moda.
Saboların muhteşem dönüşü: Tekerrür eden bir diğer trend de sabo'lar... Bu modeller, dönem dönem hayatımıza girdi ve çıktı. Uzun zamandır da unutulmaya yüz tutmuştu. Her stile rahatlıkla uyum sağlayan sabo'larla, ilkbahar/ yaz koleksiyonlarında tekrar karşılaşıyoruz. Modernize edilmiş sabo kalıpları, farklı renk ve materyal seçenekleriyle hızlı bir geri dönüş yapıyor. Siz siz olun, bu yaz ayağınızdan sabo'nuzu çıkarmayın! Platform sandaletler de trendler arasında.
Tüyler, ponponlar ve püsküller: Kış sezonunda olduğu gibi; tüy, püskül ve ponpon detayları ilkbahar/yaz aylarında da ön planda. Gündüz ya da gece fark etmez, bu detayları ayağınızdan eksik etmemelisiniz.
Saydam ve kare topuklar: Tonu ne olursa olsun, saydam ve metalik topuklar bu yıl inanılmaz trendy! Özellikle kare topuk formları ön plana çıkıyor. Günlük hayatta minik ve kare topuklu ayakkabınızla stilinizi konuşturabilirsiniz. Bu topuklar bir de saydam olursa, trendleri yakından takip ettiğinizi göstermiş olursunuz.
Patlayan desenler: İster etnik, ister çiçekli, ister geometrik şekilli, ister monokrom etkili... Ya da sloganlı ve pop art baskılı... Sezonun kıyafet trendlerinde ağırlığını hissettiren desenler, aksesuvarlarda da etkili. Görümünde ayakkabı detayını patlatmak isteyenler, üzerlerindeki diğer parçaları daha soft tonlarda kullanmalılar. Özellikle yaz enerjisinin hakkını veren, eğlenceli baskılara ba-yı-lı-yo-rum!

Stil Zoom

Sezonun beyaz prensesleri

Uma Thurman'ı inanılmaz beğenirim. Stili de fena değildir hani... Beyaz ve uzun Tommy Hilfiger elbisesini tamamladığı, sezonun trendleri arasındaki tüy detaylı Jimmy Choo ayakkabısıyla prenses gibi görünüyor. Diğer taraftan Begüm Şen, beyaz kombinasyonuyla objektiflere takılmış. 1920'li yılları çağrıştıran bluzu ve kalem eteğini kombinlediği dolgu topuk Oxford ayakkabılarıyla sportif şıklığı yakalamış. Şen'in bu görüntüsünü çok sevdim.

Taze Taze

Fashion Week (IMFW), Modanisa.com'un ana sponsorluğunda 13-14 Mayıs'ta Haydarpaşa Garı'nda gerçekleşti. Etkinlik, ölçülü giyimin önde gelen markalarını uluslararası bir platformda buluşturdu. Konuşmacı olarak benim de katıldığım etkinlikte, dünyaca ünlü markalar ve Türk tasarımcıların defileleri yapıldı. Chanel ve DKNY'dan sonra Dolce&Gabbana da 'Abaya' koleksiyonuyla bu akıma katılmış. Ayrıca Uniqlo, Mango ve H&M gibi markalarda da muhafazakar koleksiyonlara rastlamaya başladık. Bu akımın merkezinde İstanbul'un bulunması hedefleniyor. Burada konu yalnızca tesettür giyim değil; dekolte giymek istemeyenlerin, özellikle gece kıyafeti konusunda pek seçenek bulamaması. Sezon trendleri, dekoltesiz parçalar üzerinde yorumlansa da, tadilata gerek kalmadan herkes tarafından giyilse...
Tasarımcı Zerrin Akıncı, geçtiğimiz hafta Londra'daki Oldbillingsgate'te gerçekleşen Prestige London etkinliğinde 'Travel My Mind' isimli koleksiyonunu tanıtmış. Etkinlikte; dünyanın önde gelen lüks yat, jet, otomobil ve mücevher markaları bir araya gelmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA